Secretaris Blog: Niek van Harten

Hoi allemaal! Dit keer is het mijn taak om jullie een beeld te geven wat een bestuursjaar in houdt!

Ik ben Niek ik ben 21 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Steenwijk maar woon inmiddels alweer bijna 3 in het mooie Groningen. Mijn hobby is vooral voetballen en dat doe ik ook graag hier bij de Knickerbockers.

Ik zit op dit moment nog in mijn bachelor bedrijfskunde met het technologie management profiel. Hier volg ik dus nog een aantal vakken van elke periode. Voordat ik iets ga vertellen over mijn bestuursjaar en mijn functie als secretaris wil ik eerst even een paar stappen terug naar mijn eerste jaar bedrijfskunde. Dit was een harstikke leuk eerste jaar hier in Groningen maar ik had wel het idee dat ik nog steeds een beetje in de bubbel van mijn thuisthuis zat. Daarom besloot ik in mijn tweede jaar actief te worden bij een studievereniging en dat werd, zoals je wel kan raden, TeMa. In mijn eerste jaar zat ik in het Media Team (echt een aanrader) dit was een superleuke commissie en hier is mijn interesse in een bestuursjaar ook ontstaan.

Het Media Team was bij heel veel activiteiten nodig om foto’s te schieten. Hierdoor was ik op veel events en had dus meteen een goed beeld bij de vereniging. Naast het schieten van foto’s waren wij ook verantwoordelijk om de promotie- en aftermovies te maken van de verschillende events. Hierdoor was ik dus vaak op het interim en had ik dus veel contact met het bestuur. Door dit contact begon ik steeds meer na te denken over een bestuursjaar bij TeMa en zoals je kan zien heb ik hier uiteindelijk voor gekozen.

En laat ik zeggen dat dit een top idee was! Ik vond heel veel functies leuk maar had door mijn Media Team ervaring wel een lichte voorkeur voor Secretaris en Promotie functionaris. Dit was uiteindelijk een schot in de roos. Als secretaris kon ik heel goed mijn structuur kwijt. Je bent verantwoordelijk voor het maken van de notulen tijdens de bestuursvergadering en Algemene leden vergaderingen, daarnaast beheer je ook de website en maak je de planning en agenda van het jaar.

Naast secretaris ben je ook de promotiefunctionaris van het bestuur, dit maakt je verantwoordelijk voor alles sociale mediakanalen en ben je dus verantwoordelijk voor wat hierop komt. Dit was dan weer een hele creatieve functie, ik heb geleerd om met heel veel verschillende programma’s te werken en ik kan heel vaak mijn creatieve geest te werk laten gaan! De functie van een secretaris is dus super divers en by far the leukste functie van het bestuur ;).

Een jaar als dit houdt natuurlijk meer in dan alleen je functie specifieke taken te doen er zit ook heeeeel veel sociaal contact in. Nergens leer je in zon korte tijd zoveel nieuwe mensen kennen. Dat is ook wat een bestuursjaar zo mooi maakt. Zo raak je heel snel bevriend met de mensen van de andere besturen zoals de MARUG, Risk, EBF en VESTING maar leer je ook al je eigen leden kennen.

Ook zal ik graag willen vertellen over alle feestjes, constis en borrels die we hebben gehad. Alleen viel dat dit jaar natuurlijk wel tegen. Afgezien van dat had ik nog steeds 1 van de beste jaren van mijn leven! Veel nieuwe vrienden gemaakt en heel veel dingen geleerd. Wil jij nou ook zo’n jaar hebben geef je dan nu op voor het TeMa bestuur! Als je nog wat meer wilt weten over mij en mijn jaar wees niet bang om te bellen of te appen -0621371610