Internal Relations blog: Femke te Veldhuis

Hallo allemaal!

Mijn naam is Femke te Velthuis en ik was vorig jaar de Internal Relations van het 11e TeMa bestuur. Ik ben op dit moment 24 jaar oud en in mijn vrije tijd houd ik van reizen en lekker borrelen met vriendinnen. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek en op mijn 18e ben ik International Business gaan studeren in Groningen. Toen ik mijn Bachelor had afgerond wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik was dat jaar al een half jaar op exchange geweest naar Zuid-Afrika, dus de behoefte om bijvoorbeeld weer een tijdje te gaan reizen had ik niet. Daarom koos ik ervoor om na de zomervakantie te starten aan mijn MSc Supply Chain Management en actief lid te worden bij TeMa om zo meer medestudenten te leren kennen. Tijdens mijn Master kwam ik erachter dat het einde van mijn studententijd al heel snel naderde, ondanks dat ik mijn scriptie had uitgesteld en een aantal maanden stage had gelopen. Ik was toe aan wat anders dan studeren en had zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarom heb ik toen besloten om voor het TeMa bestuur te gaan.

Ik was dan ook super blij dat ik onderdeel mocht uitmaken van het bestuur 2019-2020. Na de bekendmaking van het nieuwe kandidaatsbestuur kon het grote avontuur beginnen. Als Internal Relations was ik onder andere verantwoordelijk voor de werving van commissieleden, het coördineren van verschillende commissies, de offline promotie (zoals de TeMa merchandise) en het organiseren van verschillende sociale activiteiten zoals actieveleden activiteiten. Wat ik het leukste vond aan mijn functie is het persoonlijke contact met de leden binnen de vereniging. Aangezien je vaak de brug vormt tussen de verschillende commissies en het bestuur is het belangrijk dat je van alle ontwikkelingen goed op de hoogte bent. Daarnaast organiseer je met je bestuur ook verschillende activiteiten, zoals het Actieve Leden Weekend, en ben je samen verantwoordelijk voor het beleid van TeMa. Een lekker divers takenpakket dus, wat er ook voor zorgde dat elke dag op het Hok er weer anders uit zag.

Mijn bestuursjaar bij TeMa is echt een van de hoogtepunten geweest van mijn studententijd in Groningen! Je leert in een korte tijd zo enorm veel op verschillende vlakken. Daarnaast heb je fantastisch jaar met je bestuursgenoten en leer je ook super veel andere mensen kennen. Niet alleen binnen de vereniging, maar ook daarbuiten. TeMa heeft namelijk een groot netwerk van partners en alumni waarmee en waarvoor activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast zit je op het Interim samen met andere studieverenigingen die ook weer onder de EBF vallen.

Al met al is er dus veel ruimte om je te ontwikkelen op vlakken die jij interessant vindt! Eigenlijk zijn er nog veel meer redenen waarom ik een bestuursjaar bij TeMa zou aanraden, dus ben je geïnteresseerd plan vooral lekker een (online) koffietje in met iemand van het huidige bestuur en wellicht zien we elkaar op de volgende Oud-Besturendag!

Ps. Mocht je nog specifieke vragen hebben over de functie Internal Relations dan mag je mij ook altijd een berichtje doen via 0641192566.