Traineeship Inkoop Consultancy

AevesBenefit
 • Posted at Sep 13, 2023
 • Traineeship
 • Amsterdam
 • 40 hours / week
 • Traineeship

Zo! Daar sta je dan, klaar met je studie en aan het begin van je carrière. Het moment dat je een belangrijke, maar zeker ook geen makkelijke keuze gaat maken. Ben jij er al over uit?

Je weet in ieder geval al wel zeker dat je uitgedaagd wilt worden om het beste uit jezelf te halen. Jij hebt afwisseling nodig. Elke dag hetzelfde werk? Dat is niks voor jou. Jij bent nieuwsgierig naar wat er bij verschillende organisaties allemaal (beter) kan. Adviezen geven? Helemaal jouw ding! Dit vind je allemaal terug in ons traineeship inkoop consultancy. Wij zijn AevesBenefit, marktleider op het gebied van inkoopadvies en en wij ontwikkelen jou in twee jaar tot een zelfstandig consultant!

Voor ons traineeship zijn wij op zoek naar:

Trainee(s) inkoop consultancy (40 uur, wo)

Startdatum: 1 september 2023

Solliciteer nu!

Over de organisatie

We zijn één team met één doel: we ontzorgen maximaal op het gebied van inkoop en contractmanagement. We denken niet in hokjes, wel buiten de standaard kaders. Onze mensen vliegen uit om te doen waar zij het beste in zijn: hun vak. Met een thuisbasis om kennis op te halen zijn ze nooit alleen. We zijn altijd in beweging. We groeien en ontwikkelen terwijl we gaan. Ons eindpunt? Verder. Wij zijn AevesBenefit. Het kloppend hart van inkoop Nederland. Ons Consultancy team bestaat momenteel uit 31 professionals, uiteenlopend van starters tot aan principal consultants. De groei van dit team willen wij vasthouden en doorzetten.

We zijn een serieuze club met leuke mensen. We werken hard, maar vergeten niet om plezier te hebben. In ons vak, met elkaar als collega’s en in de ontwikkeling die we samen doormaken. We moedigen elkaar aan om onszelf te zijn. Gewoon, zoals we zijn. Want dan zijn we op ons best. En als we doen waar we energie van krijgen, worden we daar nóg beter in. That’s what makes us tick.

Wat kan je bij ons verwachten?

Het eerstvolgende traineeship start in september 2022. In twee jaar tijd ontwikkel jij je tot professional op het gebied van inkoopconsultancy.

Het traineeship biedt een mix van trainingen, coaching en on-the-job learning onder begeleiding van onze ervaren consultants. Zo leer jij zowel van anderen, van mede-trainees én krijg je een mooie basis mee van zowel kennis als vaardigheden. Dit betekent dat je direct meewerkt op projecten voor toonaangevende opdrachtgevers op gelijkwaardig niveau als je collega’s, uiteraard onder begeleiding.

Als trainee krijg je de kans om ervaring op te doen in twee consultancy specialisaties: inkooptransformatie (1) en projectmatig aanbesteden (2). In het eerste jaar krijg je de basis van beide specialisaties mee. Zo ontdek je wat er echt bij je past en waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen. In het tweede jaar kies je een richting en verdiep je je verder in je specialisatie.

Hoe je dag eruit ziet? Dat bepaal je zelf. Je start de dag met een lekkere kop koffie of cappuccino op ons kantoor in Amsterdam. En dan is het tijd om te gaan knallen: je checkt je agenda en werkt de hoognodige mails weg voordat je eerste meeting om 10:00 uur start. Tijdens deze meeting bespreek je met een senior collega de spendanalyse waar jij hard aan hebt gewerkt afgelopen weken. Best wel spannend, want volgende week presenteer je de resultaten aan de klant! Meteen daarna heb je een meeting met een andere toonaangevende opdrachtgever, dit keer in de publieke sector. Deze opdrachtgever heeft aangegeven het IT-landschap te willen innoveren. Samen met de projectgroep bepaal jij hoe dit in de markt gezet kan worden zodat uiteindelijk de beste marktpartij gecontracteerd wordt. Dan is het hoogste tijd voor lunch! Genieten van een broodje en bijkletsen met collega’s over het weekend. Of schakel je liever af met een fanatiek potje tafelvoetbal? In de middag heb je vervolgens een training over het inkoopproces en alles wat daarbij komt te kijken. Nog snel voordat de dag erop zit pak je je agenda erbij: wat brengt de dag van morgen?

Maar je bent natuurlijk niet alleen. Samen met vier andere trainees neem je actief deel aan het tweejarige programma waarin jij naast het uitvoeren van gave projecten, diverse opleidingen en trainingen volgt. Niet alleen om je kennis te vergroten op het gebied van het inkoopprocessen, inkooptransformatie en (Europees) aanbesteden, maar ook om je belangrijke vaardigheden eigen te maken, zoals communicatie- en adviesvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en timemanagement. En dat allemaal terwijl je 1-op-1 coaching krijgt waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Wij geven je veel ruimte en vrijheid om te leren, groeien en bloeien. Dit vraagt van jou een gezonde dosis zelfstandigheid en proactiviteit. Dus word je in het diepe gegooid? Dan weet jij je uitstekend staande te houden.

Weet je het nog niet helemaal? Geen enkel probleem, we komen er samen achter wat het beste bij jou past!

Wat verwachten wij van jou?

Vakinhoudelijke ervaring? Die krijg je van ons.

Wij vragen jou mee te nemen;

 • Een afgeronde wo-opleiding met een bedrijfseconomische – of vergelijkbare –richting, zoals bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, innovatiemanagement, supply chain management, international business, european law, purchasing and supply management, strategic management,  et cetera;
 • Aantoonbare kennis óf interesse in inkoop; vermeld dit duidelijk op je cv!
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.

Hebben we het over jou? Wacht dan niet langer en solliciteer meteen!

Waarom bij AevesBenefit?

Omdat jij je thuis voelt in een omgeving met weinig bureaucratie, snelle besluitvorming en waar het nemen van eigen initiatief gestimuleerd wordt. Persoonlijke ontwikkeling en groei vinden wij het belangrijkst. Stilzitten? Kennen we niet. Uitdaging? Daar komt geen einde aan.

Maar dat is niet alles, verder mag je het volgende verwachten;

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Bonus (gemiddeld één maandsalaris);
 • Leaseauto of volledig mobiliteitsbudget;
 • Laptop van de zaak of “Bring-Your-Own-Device” regeling;
 • 25 vakantiedagen en 5 collectieve dagen;
 • Telefoonvergoeding van €45 netto;
 • Pensioenregeling via AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes;
 • De mogelijkheid om een verdiepende opleiding te volgen die aansluit binnen de door jou gekozen specialisatie.

Kortom, alles wat je nodig hebt om met plezier te werken.

Enthousiast?

Als jij het tot hier hebt gemaakt met lezen, ben jij waar wij naar op zoek zijn. Stuur jouw cv naar recruitment@aevesbenefit.com en wij nemen binnen vier werkdagen contact met je op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Burcu Iserio (recruiter) via 06-57567588 of Annabelle van der Vossen (recruiter) via 06-46317655.