Oud bestuurderblog: Jan Piet Hoekstra

Hi allemaal!

Mijn naam is Jan Piet Hoekstra, en ik was van 2018 - 2019 de Secretaris en PR van het TeMa bestuur. Ik ben 23 jaar oud, en in mijn vrije tijd hou ik er van om te voetballen, een balletje te slaan op de squashbaan, en een paar drankjes te doen met vrienden. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland, uit het pittoreske Oldeboorn. Aangezien niemand dit plaatsje ooit kent, zeg ik altijd: “Tussen Heerenveen en Leeuwarden.” Na mijn Bachelor Bedrijfskunde TM, die ik in April 2020 heb afgerond, ben ik veel gaan werken bij de klantenservice van IKEA, om in september 2020 met mijn masters Supply Chain Management en Business Administration: Health te beginnen. Daarnaast werk ik momenteel nog steeds bij IKEA, en ben ik actief als Student Assistent bij de Aletta Jacobs School of Public Health.

Mijn bestuursjaar bij TeMa is ondertussen alweer twee jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gister. Ik solliciteerde destijds omdat ik het een leuke, gezellige vereniging vond (en vind!), en ik mezelf graag verder wou ontwikkelen op professioneel gebied. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik uiteindelijk hoorde dat ik gekozen was, samen met Evert, Jeroen, Anouk en Annerigt. Het jaar ging veel te snel voorbij. Van mijn eigen bekendmaking op 23 april 2018, naar de bekendmaking van mijn opvolger, Larissa, op 16 april 2019, tot de uithamering op 9 juli 2019. Ruim een jaar, binnen een oogwenk afgelopen. In deze blog vertel ik jullie kort wat over mijn functie destijds.

Als Secretaris en PR heb je een ontzettend gevarieerd takenpakket. Zo ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de ledenadministratie, het documenteren van de vergadering, en de fysieke en online uitstraling van de vereniging. Je leert dan ook ontzettend veel nieuwe dingen op het gebied van grafisch vormgeven van promotie, en de programma’s die hier gebruikt voor worden. Zelf gebruik ik deze zo nu en dan ook nog wel eens voor mezelf, bij het maken van presentaties en verslagen bijvoorbeeld. Daarnaast maak je ook de jaarplanning van alle activiteiten van TeMa die er gepland moeten worden, overleg je met de verschillende onderverenigingen van EBF over deze planning, en de planning die zij hebben gemaakt, en begeleidt je de Media Commissie bij haar taken.

Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor sociale activiteiten. Zo zijn er de vele borrels en activiteiten, zowel onze eigen als die van de andere verenigingen van EBF, en heb je gewoon een waanzinnig gezellige tijd met je mede-bestuursgenoten.

Daarnaast is er ook genoeg tijd om nog iets naast je bestuursjaar te doen. Zelf heb ik 40 ECTS gehaald, en een bijbaantje voor ongeveer 8 uur per week gehad. Het vergt wellicht iets meer discipline vergeleken met als je het niet zou doen, maar het is echt prima te doen.

Kortom: Mijn bestuursjaar bij TeMa is één van de hoogtepunten geweest van mijn studententijd in Groningen. Je leert zo ontzettend veel op verschillende vlakken, en ik heb er dan ook zeker geen spijt van. Je leert niet alleen je medestudenten kennen, maar ook daarbuiten. TeMa heeft namelijk een groot netwerk van partners en alumni waar je mee in contact kan komen. Het geeft je dan ook een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn na je studie, ontzettend waardevol dus!

Mocht je verder nog vragen of twijfels hebben, schroom dan vooral niet om mij een berichtje te sturen. Ik ben bereikbaar op +31 6 22 82 08 89.