External Relations blog: Mark Kingma

Hey allemaal, mijn naam is Mark Kingma en ik mag vertellen over mijn Bestuursjaar bij TeMa. Natuurlijk zal ik mijzelf eerst even voorstellen, maar daarna zal ik uitwijden over mijn functie en hoe een Bestuursjaar bij TeMa mij bevallen is.

22 jaar geleden ben ik geboren in Delfzijl, een havenstadje in het noorden van Nederland tevens de bakermat van Ede Staal. Hier heb ik ook het grootste gedeelte van mijn leven gewoond, tot ik verhuisde naar Groningen. Mensen die Delfzijl kennen vinden het geweldig, mensen die ervan gehoord hebben vinden het maar niets. Zelf vind ik het wonen aan het water iets prachtigs hebben, en in een havenstad wordt dat gecombineerd met veel industrie en bedrijvigheid waardoor er altijd iets te beleven en te zien is. Nu nog vind ik het heerlijk om aan het werk te gaan in de Eemshaven en aan iets anders te denken dan de studie, terwijl je kunt genieten van de ondergaande zon.

Na open dagen van Geneeskunde en Bewegingswetenschappen bezocht te hebben en gesolliciteerd te hebben bij Defensie ben ik 3,5 jaar geleden uiteindelijk begonnen aan Bedrijfskunde. Hier mistte ik al snel de technische aspecten die mij interesseren en daarom was de keuze voor TM snel gemaakt. Dit heb ik vorig jaar afgerond en nu ben ik begonnen aan de masters Technology & Operations Management en Supply Chain Management. Met een beetje goede wil en in ruil voor wat uurtjes slaap is dit prima te combineren met een Bestuursjaar en ik hoop dan ook deze masters volgend jaar af te kunnen ronden.

In de studie heb ik altijd vrienden gehad die vol enthousiasme vertelden over TeMa en toch heeft het tot september afgelopen jaar geduurd voordat ik hier gehoor aan heb gegeven en heb gesolliciteerd voor een functie in het Bestuur van TeMa. Nu een half jaar verder ben ik aan de éne kant enorm blij dat ik dat gedaan heb en heb ik aan de andere kant ook wel een beetje spijt dat ik niet eerder geluisterd heb. Ik ben ervan overtuigd dat TeMa één van de meest gezellige verenigingen is waarin jij jezelf ook nog met behulp van alle evenementen die georganiseerd worden persoonlijk kunt ontwikkelen. Hierin kan ik als Commissaris Extern ook van betekenis zijn.

Als Extern ben je verantwoordelijk voor de bedrijfscontacten van TeMa. Dit betekent dat jij normaal gesproken op bezoek gaat bij bedrijven die geïnteresseerd zijn in de leden van TeMa en vice versa. Dit kan door vacatures en informatie van deze bedrijven bij TeMa op de website te laten plaatsen of als er dringend een vacature vervuld moet worden een mailing op te stellen naar alle relevante TeMa leden. Als extern organiseer jij samen met deze partners de carrière evenementen waarin studenten bedrijven kunnen leren kennen en zich op de toekomst kunnen oriënteren. Hiervoor ga jij op zoek naar geschikte locaties en regel je samen met de Secretaris de promotie rond deze evenementen. Daarnaast organiseer je de Consultancy Days, een tweedaags evenement waarin studenten langs meerdere consultancybureaus gaan. Ook begeleid je de Conference en de Career Committee, waar jij van waarde kan zijn met jouw bedrijfscontacten.

Een ander gaaf aspect aan het Extern zijn is het Career Consult waarin jij jouw kennis over de partners van TeMa kunt gebruiken om studenten aan een bedrijf voor hun scriptie te helpen of eventueel een ingang kunt geven voor een baan na het afstuderen.In het afgelopen jaar heb ik online heel veel mensen leren kennen bij de bedrijven waar TeMa mee in contact staat en heb hiermee mijn netwerk enorm uit kunnen breiden. 

Wat ik het leukste vind aan dit Bestuursjaar is het leren samenwerken met de rest van het Bestuur maar meer nog de mensen leren kennen van de commissies die je begeleidt. Veel van deze mensen die zich het afgelopen jaar hebben ingezet kan ik ondertussen vrienden noemen. Doordat dit een bijzonder jaar is hebben wij heel vaak geplande activiteiten op het laatste moment anders moeten inrichten en zijn wij uitgedaagd om creativiteit te tonen om zo alle online evenementen interessant te houden. Volgens mij is dit gelukt en hebben wij enorm leuke en leerzame dagen en avonden beleefd achter onze laptopschermen. Dit is iets waar ik erg blij om ben en ook niet snel zal vergeten.

Hopelijk heb ik met deze blog een klein beeld kunnen schetsen van een Bestuursjaar bij TeMa als Commissaris Extern. Mocht jij nog meer willen weten wil ik je graag namens het Bestuur uitnodigen voor de speeddate sessies op 18 maart maar als Extern ben ik ook altijd bereikbaar dus voel je vooral vrij om een appje of belletje te doen naar: 06-11674907.