Conference Blog: Leonie Dikkeschei

Hoi allemaal! In deze blog zal ik wat vertellen over hoe het was om de 10e TeMa Conference te mogen organiseren het afgelopen jaar. Eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Leonie, 23 jaar en studeer de masters SCM en TOM. Toen ik afgelopen februari met deze studies begon wist ik al snel dat ik er iets naast wilde doen voor de gezelligheid, nieuwe mensen te leren kennen en me te ontwikkelen. De Conference commissie leek me daar een perfecte commissie voor zodat je veel mensen in een korte tijd goed leert kennen en het leek me uitdagend om een groot professioneel evenement te organiseren nadat ik eerder commissies had gedaan waarbij wat kleinere, minder serieuze, evenementen werden georganiseerd. Binnen de Conference commissie had ik de functie van acquisitie en dag coördinator, waarbij je je met name bezighoudt met het regelen van bedrijven en het zorgen dat de dag zelf goed verloopt.

Toen de commissie nog maar net bekend was geworden en we elkaar misschien hooguit 2x hadden gezien kwamen de Corona maatregelen al meteen waardoor we helaas niet meer konden afspreken. Zo begonnen we onze commissietijd dus vooral online. Dat is natuurlijk erg jammer want het leuke aan een commissie is uiteraard ook gezellig met elkaar eten, borrelen en vergaderen, maar gelukkig gingen we elke week wel online vergaderen wat vaak ook erg gezellig was.

Toen we begonnen met het brainstormen over de Conference kwamen er door Corona ook veel extra dingen bij kijken, want kunnen we überhaupt wel een Conference doen zoals gebruikelijk in de fysieke vorm? En willen bedrijven op dit moment nog wel meedoen aan zo’n evenement? Hierdoor gingen we allemaal scenario’s uitwerken wat soms ook wel leuk was om je creativiteit erop los te laten, alleen ook soms onmogelijk was omdat je geen idee hebt hoe het er op de dag van de Conference uit zal zien met de maatregelen.

In de zomer mochten we gelukkig weer wat meer doen vanwege de versoepelingen en konden we gezellig met elkaar op commissieweekend naar het mooie Friesland! Omdat we door Corona ook veel meer vrije tijd hadden en je creatief moest omgaan met de situatie kwamen daar de leukste ideeën naar boven om het evenement iets extra’s te geven, zoals de instapagina met alle hints.

In eerste instantie hadden we in het begin van het semester ook nog veel hoop dat het evenement toch nog wel fysiek neergezet kon worden in november, alleen werd het ons ook duidelijk dat dat op een gegeven moment niet meer haalbaar was. Dat was natuurlijk balen want het leukst is uiteraard om een fysieke versie te houden. Gelukkig konden we door de goede contacten van het bestuur nog wel mooie bedrijven regelen en op een mooie locatie. De bedrijven en de locatie gingen gelukkig soepel om met het veranderen naar een online evenement. Voor ons was het ook wel fijn dat we ons toen konden richten op het neerzetten van een online evenement. Zo konden wij ons bijvoorbeeld voorbereiden op het geven voor workshops in een online setting en eindeloos Teams functies daarvoor testen. Toen we uiteindelijk een studiootje hadden geregeld voor het evenement gaf het toch nog wel een gaaf gevoel en zag het er professioneel uit. Het online houden van de Conference was zo op die manier ook wel weer erg leuk!

Al met al, is mijn commissiejaar anders verlopen dan ik in eerste instantie had verwacht, maar doordat je heel veel dingen juist anders moest doen dan gebruikelijk was het soms ook wel weer juist leuk en uitdagend om iets heel anders te neer te zetten dan normaal. Ik kan terugkijken op een hele leuke tijd en ik kan de Conference commissie aan iedereen aanraden die zichzelf wil ontwikkelen, een groot evenement neer wil zetten en met een leuke hechte groep daaraan wil werken!