TeMa Online

Bestuursblog: Penningmeester (& Vice-voorzitter)

Hallo lieve lezer,

In deze blog neem ik je mee in het mooie leven als penningmeester en vice voorzitter van TeMa. Na driekwart jaar deze functies uitgevoerd te hebben kan ik hopelijk een goed beeld schetsen van Bestuur zijn van onze vereniging. Voor wie mij niet kent, mijn naam is Ruurd Dobber. Ik ben 22 lentes jong en naast Bestuur ben ik bezig met de laatste punten voor mijn BDK-TM Bachelor binnenhalen. Eerder was ik bij TeMa al actief lid als voorzitter van de ISP Committee, waarmee een legendarische reis naar Krakau is georganiseerd. Daarna heb ik een jaartje de International Committee voorgezeten, waarbij we voor onze internationals een avondje poolen en een bierproeverij/pubquiz hebben opgezet. Buiten TeMa heb ik al een gezellig burgerleven met mijn vriendin opgebouwd, kook ik graag een lekkere chorizopasta en zit ik het liefst het hele weekend op de bank series te verslinden.

Waarom Bestuur? Als actief lid had ik bij TeMa al een geweldige tijd beleefd. Daarbij gaat de studententijd mij veel te snel, ik was nog op zoek naar iets groots om naast mijn studie op te kunnen pakken. Ook wilde ik naast m’n studie mezelf verder ontwikkelen, ik wilde mijn organisatorische vaardigheden aanscherpen en leren spreken voor grote groepen. Voordat ik de stap maakte om te solliciteren heb ik veel gesproken met het vorige Bestuur om te kijken hoe een bestuursjaar precies in elkaar steekt, wat er van mij verwacht zou worden en wat ik er voor terug zou krijgen. Deze info deel ik graag weer met jou, mocht je vragen hebben over het bestuur kun je mij altijd bereiken op 06-27115750.

Als penningmeester draag ik de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met het geld van TeMa. In onze kandidaatsperiode was ik vooral bezig met het uitwerken van onze begroting. Specifiek vond ik het leuk om na te denken over hoe wij onze kersverse speerpunten op financieel gebied gingen uitwerken. Vanaf september ben je druk bezig met de activiteiten financieel uitwerken. Hier sta je niet alleen voor, je overlegt veel met de penningmeesters uit de commissies en met de KasCo. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiële huishouding. Met mijn boekhoudprogramma, Twinfield, kan ik snel opzoeken waar TeMa de afgelopen jaren haar geld aan uitgegeven heeft, welke partners nog moeten betalen, welke rekeningen nog openstaan en veel meer.

Naast mijn penningmeestertaken ben ik ook vice voorzitter van TeMa. Als Vice voorzitter ben ik verantwoordelijk voor het houden van voorlichtingsmomenten wanneer Feiko hier niet aanwezig zou kunnen zijn. Ook ben ik samen met de voorzitter veel bezig met de uitvoer van het beleid naast de dagelijkse operationele zaken. Bovenal ben je als bestuurder (bijna) altijd aanwezig op onze activiteiten. Je bouwt een hechte band op met de rest van het Bestuur en met je actieve leden, daarnaast spreek je veel met de andere verenigingen in de kantoren naast ons en kom je in contact met leuke, inspirerende bedrijven. Mijn hoogtepunten tijdens het jaar zijn de vele constitutieborrels, waar je samen met de andere besturen geniet van een biertje om de nieuwe besturen te vieren.

Nu dit blog er op zit heb je hopelijk meer inzicht in mijn taken bij TeMa. Lijkt het jou leuk om volgend studiejaar op mijn stoel te zitten? Solliciteer dan vooral op een positie binnen het nieuwe TeMa bestuur. Heb je nog vragen? Schroom niet om contact met mij op te nemen voor een kopje koffie of een pilsje.

Joe Joe!

Ruurd Dobber

06-27115750

 

Partners