Bestuursblog: Internal Relations

Hallo allemaal. Mijn naam is Femke, ik ben 22 jaar en de intern binnen het huidige TeMa Bestuur. In deze blog zal ik jullie iets meer vertellen over mijn keuze voor een bestuursjaar bij TeMa, de inhoud van mijn functie en mijn eigen ervaringen. 

Vorig jaar ben ik begonnen aan de MSc Supply Chain Management (SCM) na het afronden van mijn BSc in International Business (IB). Ik was een van de weinige mensen die instroomde van de bachelor IB naar de master SCM dus besloot ik actief lid te worden bij TeMa om zo meer mensen te leren kennen. Ik ben toen de ISP commissie  gaan doen waarbij ik samen met vier anderen een studiegerelateerde reis naar Sofia (Bulgarije) heb georganiseerd. Buiten TeMa vind ik het erg leuk om te borrelen met vrienden & vriendinnen, reisjes te maken en leuke koffietentjes uit te proberen. 

Als actief lid vond ik het erg leuk om mijn steentje bij te dragen aan de vereniging. Daarnaast vond ik het ook altijd erg gezellig om bij de maandelijkse borrels en andere activiteiten van TeMa aanwezig te zijn. Toen mijn commissiejaar ten einde was wist ik nog niet zo goed wat ik wilde gaan doen op studiegebied. Ik was op dat moment net klaar met mijn stage en had gemerkt dat een groot aantal vaardigheden die ik daar had ontwikkeld, ik zeker niet had kunnen leren door alleen een studie te hebben volbracht. Daarom ging ik serieuzer nadenken of een bestuursjaar niet wat voor mij was. Naast dat ik wist dat ik alleen al op strategisch niveau en op het gebied van samenwerken enorm veel zou leren leek het me ook gewoon onwijs gezellig om samen met vier anderen een jaar lang mij intensief in te zetten voor zo’n leuke vereniging. 

Binnen mijn functie ben ik (voornamelijk) verantwoordelijk voor het werven van actieve leden en het begeleiden van verschillende commissies binnen de vereniging. In september en februari staan er een groot aantal commissies open die gevuld moeten worden. Dit houdt in dat ik samen met iemand anders van het bestuur sollicitatiegesprekken afneem in deze periode. Verder ben ik met veel leden in contact en ken ik de meeste leden ook goed. Als commissies aangesteld zijn doe ik wekelijks koffietjes met verschillende voorzitters van commissies om zo goed op de hoogte te zijn van ontwikkelingen binnen deze commissies. Daarnaast heb ik ook nog een aantal andere taken binnen mijn functie, zo ben ik namelijk ook verantwoordelijk voor de promotieplanning, de offline promotie, en de samenvattingen. Uiteindelijk dus nog een best diverse functie! 

Ik zou echt iedereen aanraden om een bestuursjaar bij TeMa te overwegen. Je leert super veel nieuwe mensen kennen, je maakt veel leuke evenementen mee en je bouwt een hechte band op met zowel je bestuursgenoten als je actieve leden. Al met al is het gewoon een super leuk en gezellig jaar. De tijd vliegt voorbij! 

Mocht je nog vragen hebben stuur me dan gerust even een appje, ik vertel je er namelijk graag meer over! 

 

Femke te Velthuis 

Internal Relations 

+316 411 925 66