TeMa Online

Bestuursblog: External Relations

Lieve allen,

Vandaag geef ik je de kans om je een kijkje te geven in het leven van de Extern van het TeMa bestuur. Ik hoop je hierdoor te overtuigen waarom het zo leuk en vooral leerzaam is om te kiezen voor deze functie binnen het TeMa bestuur. Zelf geniet ik er nog steeds heel erg van en kan ik zeggen dat ik genoeg geleerd heb, over mezelf en over wat ik wil in de toekomst. Mocht je na het lezen van mijn ervaring nog vragen hebben dan mag je me altijd appen of bellen: 0611822097.

Het leven van de extern is voornamelijk in contact zijn met bedrijven. Zowel met bedrijven die al jaren partner zijn van TeMa als met nieuwe bedrijven waarvan jij denkt dat ze waardevol kunnen zijn voor je medestudenten. In het begin van het jaar plan je gesprekken in met bedrijven en zorg je ervoor dat de jaarplanning vol staat met carrière evenementen. Later in het jaar doe ik dat ook, alleen gebeurt dat in mindere mate. Vervolgens breng je gedurende het jaar de evenementen tot een goed einde. Om ervoor te zorgen dat alle afspraken helder zijn, stel ik contracten op. Dit doe ik voor zowel het bestuur als de commissies. Naast het beheren van het algemene acquisitiebeleid, begeleid je namelijk ook 3 commissies die veel contact hebben met bedrijven. Dit is een hele leuke taak uit mijn bestuursjaar gezien je hiermee samen met je commissie zorgt dat de evenementen gevuld worden met interessante bedrijven voor je medestudenten.

Er zijn meerdere redenen dat ik ervoor gekozen heb om een bestuursjaar te doen. De voornamelijkste reden is dat het me heel erg leuk leek om samen met 4 andere toppers een prachtig jaar neer te zetten. Je krijgt de mogelijkheid om veel (nieuwe) activiteiten te organiseren en daarnaast leer je super veel nieuwe mensen kennen. Zowel de leden van de vereniging als mensen van andere verenigingen en van de FEB. Het is dus erg goed voor je netwerk. Voornamelijk als extern is het heel goed voor je netwerk. Mijn netwerk is uitgebreid met veel mensen die erg relevant zijn voor mijn toekomstige carrière. Al met al is het gewoon een super leuk en gezellig jaar waarin je ontzettend veel leert. Dat ik een jaar studievertraging oploopt was het dubbel en dwars waard! Ik wil dus iedereen aanraden om een bestuursjaar te gaan doen, welke functie je ook kiest.

 

Gijs Boeve

External Relations TeMa ‘19-’20

 

Partners