TeMa Online

Alumni blog: Marten Dubbelboer

Hoi allen!

Ik ben Marten Dubbelboer en na het ontvangen van mijn bul (MSc Supply Chain Management) ben ik onlangs de arbeidsmarkt opgegaan. In een korte blog vertel ik wat over mezelf, over mijn werk, en geef ik een tip bij het solliciteren!

Tijdens mijn master aan de RUG ontstond een interesse voor productieomgevingen. Resultaat is heel tastbaar en als er sprake is van grote schaal en volumes kun je met een kleine verandering al grote resultaten boeken. Die interesse werd verder aangewakkerd door een bezoek aan Tata Steel in IJmuiden tijdens de TeMa Inhouse Tour (een echte aanrader trouwens)!

Ik ben eind juli begonnen als management trainee bij Smurfit Kappa (SK), producent van o.a. verpakkingen uit papier en karton. Bij SK, een Iers-Nederlandse multinational, werken 46.000 mensen in 35 landen op 3 continenten. Het is dus niet bepaald een klein bedrijf! Van eigen bossen in Spanje tot aan een recyclingdivisie, Smurfit Kappa is actief in de gehele keten. We hebben daarnaast een hele grote en diverse klantenkring: van de bakker op de hoek tot de grootste FMCG-spelers wereldwijd, maar ook internationale automotive en e-commerce spelers in alle soorten en maten.  

Als je mij als verse TeMa alumnus had gevraagd waar ik zou gaan werken, had ik je niet gezegd dat dit de golfkartonindustrie zou zijn. Ik liep op een borrel van YSE (een organisatie in Utrecht die voor een aantal bedrijven (o.a. Smurfit Kappa) incompany en multicompany traineeships verzorgt, en bovenal een interessant netwerk!) een aantal trainees tegen het lijf die enthousiast vertelden over Smurfit Kappa en de projecten die ze deden. Dit sprak mij aan. Na een inhousedag op één van de Smurfit Kappa locaties werd het voor mij concreter wat ik kon gaan doen bij dit bedrijf, en besloot ik te solliciteren!

Qua cultuur voelt Smurfit Kappa vanaf dag één aan als een warm bad. Ik voelde me er in alle fabrieken en kantoren gelijk welkom. Als trainee in de Benelux word je aangemoedigd om bij iedereen binnen te lopen.

Op dit moment leid ik mijn eerste project met als doel om de levertijd vanuit één van onze fabrieken te verkorten, wat Smurfit Kappa in staat zal stellen om actiever te worden in e-commerce. Een verkorting van levertijd betekent een serieuze verandering voor planningsprocessen, interne logistiek en transport richting klanten, en daarom zit ik met veel verschillende mensen om tafel om dit project vorm te geven.

Wat ik vooral motiverend vind aan mijn werk is dat de resultaten gelijk in de fabriek zichtbaar zijn. Dat is ook de bedoeling van het traineeship: bij Smurfit Kappa lever je als trainee geen advies of onderzoek, maar wordt er van je verwacht dat je daadwerkelijk een verandering in de business teweeg brengt. In het traineeship kun je alle kanten uit: Sales & Marketing, Operations & Supply chain maar ook Finance! Ieder jaar worden er bij Smurfit Kappa Benelux 4 tot 8 trainees aangenomen die twee jaar lang trainingen volgen en iedere 6-8 maanden roteren naar een nieuwe locatie (fabriek of hoofdkantoor) en een nieuw project. Omdat het zo'n groot bedrijf is, is er ook veel mogelijk in het buitenland!

Welke tip ik zou meegeven bij het solliciteren? Het heeft mij tijdens het solliciteren geholpen om specifiek te vragen naar leuke en minder leuke ervaringen van huidige en oud-trainees tijdens een evenement of op een borrel. Vaak kun je hierdoor een concreter beeld vormen van wat precies een functie of traineeship inhoudt. En vraag ook vooral naar hoe een gemiddelde week er uitziet! Hierdoor zie je sneller of iets bij je past of niet.

Wil je meer weten over het traineeship bij Smurfit Kappa? Kijk dan op onze website: https://www.traineeshipbijsmurfitkappa.com/.

Groetjes,

Marten Dubbelboer

Partners