Alumni Blog: Danny Kempinga

Beste TeMa-leden,

Ik ben Danny Kempinga, begin dit jaar heb ik mijn master TOM afgerond en mag mijzelf daarom nu alumnus van TeMa noemen. Ondanks de ontzettend leuke studententijd met eerst 4 jaar Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool en daarna 2 jaar (pre)master TOM, had ik het studeren wel gezien. Ik ben daarom tijdens mijn master op tijd begonnen met het zoeken naar een baan. Ik had voor mezelf al snel duidelijk dat ik graag een baan wilde waarin ik mijzelf kan blijven ontwikkelen en waarin ik dicht bij de praktijk sta. Een traineeship lag dus voor de hand maar voor welk bedrijf dat moest zijn, dat wist ik nog niet. Daarom ben ik bij hele uiteenlopende bedrijven op gesprek geweest. Ik heb gesproken met verschillende detacheringsbureaus, productiebedrijven en technische dienstverleners.

Toch was er 1 bedrijf die er direct bovenuit sprong en was de keuze uiteindelijk makkelijk. Voor mij was dit ENGIE, jullie kennen ENGIE misschien wel als duurzame energieleverancier maar daarnaast is ENGIE ook nog de grootste technische dienstverlener van Nederland. Als technische dienstverlener ontwerpt, realiseert, onderhoudt en beheerd ENGIE innovatieve en integrale oplossingen voor uiteenlopende klanten in de industrie, infrastructuur en utiliteit. ENGIE helpt hen daarnaast bij het verduurzamen en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en zo de energietransitie te versnellen.

De duurzaamheidsmissie en de veelzijdigheid van ENGIE sprak mij enorm aan. Dit gecombineerd met de goede invulling van het traineeship gaven de doorslag. De klik was er gelukkig van beide kanten en ik kon al voordat ik de master officieel had afgerond beginnen als management trainee.

Binnen het traineeship voer ik opdrachten uit van ongeveer 4 maanden waarin ik de kans krijg om zo veel mogelijk van de werkzaamheden binnen ENGIE te leren kennen en mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik ben net begonnen aan mijn derde opdracht. In deze opdracht ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van alle revisies die we aan stuwen doen voor een van de waterschappen. Voor deze projecten ben ik zowel operationeel als financieel verantwoordelijk. Dit houdt in dat ik de werkzaamheden afstem met de klant en zorg dat de juiste mensen en middelen beschikbaar zijn om de klus uit te voeren. Dit alles natuurlijk tegen een winstgevend tarief. Het leuke aan deze opdracht vind ik dat je op alle niveaus moet schakelen, het ene moment zit je aan tafel bij de klant en het andere moment sta je tussen de monteurs in de werkplaats.

Naast mijn eigen opdrachten ben ik ook 1 dag in de week betrokken bij een business case vanuit het directieteam. Tijdens deze business case werk ik samen met 4 trainees aan een strategisch vraagstuk gerelateerd aan een van onze organisatiedoelstellingen. Een hele uitdagende opdracht waarbij we de kans krijgen om als trainee op strategisch niveau impact uit te oefenen en tegelijkertijd op landelijk en management niveau een groot netwerk op te bouwen.

Het traineeship van ENGIE duurt in totaal 2 jaar. In deze periode leer je niet alleen veel door de diverse opdrachten die je mag doen maar is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo volg ik samen met mijn mede trainees interne workshops over uiteenlopende thema’s zoals continuous improvement, finance en project management. Ook is er aandacht voor de soft skills waarbij we professionele trainingen volgen en begeleidt worden door een extern trainingsbureau.

Naast het werk wordt er binnen ENGIE ook veel aandacht besteed aan sociale activiteiten. Hiervoor hebben we een young professional club binnen ENGIE. Door deze club, genaamd NXT, wordt elke maand een VrijMiBo georganiseerd, gaan we elk jaar op wintersport en is er om de maand een activiteit. Bijvoorbeeld een zeilweekend of een excursie naar de bouw van een zonnepark of energie centrale. Kortom, genoeg momenten om je collega’s ook buiten het werk om te leren kennen.

Wil je meer weten over het traineeship of ENGIE in het algemeen? Kom dan naar het kroegcollege 27 mei tijdens het TeMa lustrum. Hier zal ik samen met een aantal van mijn mede trainees aanwezig zijn. Het thema van de avond is: “Moving to the future: becoming sustainable by going digital.”

Ook mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen! (danny.kempinga@engie.com / 06 122 221 95)

Partners