Bestuursblog: Secretaris

Hi allemaal,

In deze blog zal ik jullie meer vertellen over mijn bestuursjaar bij TeMa en over de functie die ik vervul. Eerst zal ik mezelf even voorstellen: mijn naam is Larissa Staal en ben nu 22 jaar oud en vervul ik de functie van Secretaris & Promotie binnen het TeMa Bestuur. Ik heb mijn Bachelor Bedrijfskunde met de track TM afgerond en ben van plan aankomend jaar met mijn master te beginnen. Op dit moment geef ik naast mijn bestuurstaken les aan eerstejaars BDK studenten. Het TeMa bestuur is parttime dus je hebt voldoende tijd om nog wat anders ernaast te doen! Voor mij was dit één van de redenen om een bestuursjaar bij TeMa te doen. Daarnaast heb ik gekozen voor TeMa omdat ik hier deel was van verscheidene commissies, waaronder de Activity Committee en de Introduction Committee binnen TeMa wat ik erg leuk vond. TeMa is een enorm gezellige en bovenal knusse vereniging waarbij iedereen welkom is en wordt opgenomen in onze groep. Tot slot wilde ik mijzelf op persoonlijk vlak nog verder ontwikkelen en een jaar wat anders doen dan studeren. Een bestuursjaar is een perfecte invulling hiervoor: je leert enorm veel, je bent verantwoordelijk voor de vereniging samen met je bestuursgenoten, je leert veel nieuwe mensen kennen en hebt een enorm gezellige tijd met je leden en alle andere besturen die op het ‘Interim’ zitten!

Binnen mijn bestuur ben ik verantwoordelijk voor alle externe communicatie naar onze leden en andere studieverenigingen. Zo kijk ik elke ochtend wat voor mailtjes ik heb binnengekregen en beantwoord ik deze. Verder ben ik in contact met de secretarissen van onze commissies en plan ik alle commissiemixen in. Als secretaris ben je dan ook veel bezig met plannen; jij beheert de bestuursagenda en moet zorgen dat iedereen altijd op de hoogte is van alle evenementen die plaatsvinden. Ook ben je verantwoordelijk voor de ledenadministratie, de notulen van de vergaderingen en ben jij verantwoordelijk voor alle content op de webpagina. Als PR-functionaris ben je verantwoordelijk voor het maken van alle promotie dat wordt gedeeld via onze social media kanalen, ben je in contact met de PR-functionarissen van alle commissies en met die van de andere verenigingen op het Interim. Tot slot begeleid ik twee commissies, namelijk de Sustainability Committee en het Media Team, waar ik zo nu en dan een meeting mee heb. Al met al heb je dus gevarieerde taken, wat het erg leuk maakt! 

Het leukste aan mijn bestuursjaar vind ik het feit dat je zoveel nieuwe mensen leert kennen en samen naar veel informele activiteiten toe gaat. Zo hebben we samen met alle interimverenigingen een biercantus gehouden, gaan we naar elkaars borrels en doen we veel leuke activiteiten met onze (actieve) leden. Daarnaast ontmoet je veel interessante bedrijven, waardoor je tevens bezig bent met je toekomstige carrière. 

Al met al is het een enorm leuk en leerzaam jaar en kan ik het iedereen aanraden om te solliciteren voor een bestuursjaar! 

Als je meer informatie wilt mag je me altijd een appje sturen dan kan ik er meer over vertellen tijdens een koffietje of een biertje. 

Liefs, 

Larissa