TeMa Online

Een dag in het leven van: voorzitter en secretaris

  • Vereniging
  • 5 minuten (952 woorden)

Een half jaar is voorbij en het is alweer tijd om op zoek te gaan naar het TeMa Bestuur 2019-2020! In deze blog kan je lezen wat de taken van voorzitter zijn en ook de functie secretaris & promotie functionaris zal aan de orde komen. Veel leesplezier!

Wie zijn wij:

Hallo daar! Wij zijn Jeroen en Jan Piet, de huidige voorzitter en secretaris van het bestuur van TeMa. In deze blog geven we jullie een kijkje achter de schermen van het reilen en zeilen binnen het besturen van een vereniging en dan specifiek gericht op onze functies.

Wat doen wij:

Jeroen: Als voorzitter houd je je met een heleboel verschillende dingen tegelijk bezig, wat ik erg leuk vind aan deze functie. Er zijn uiteraard wel een aantal zaken die altijd terug komen. Zo ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van het gehele bestuur! Deze coördinatie houdt in dat ik mijn bestuursgenoten deels stuur in waar ze mee bezig zijn en ze hierbij ook ondersteun waar nodig. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels het bijeenroepen van vergaderingen. Hierbij kan ik bepalen wanneer iets besproken wordt en er op letten dat dit dan ook gelijk wordt uitgevoerd. Het is hierbij belangrijk dat je goed het overzicht houdt en op de hoogte bent van waar je bestuursgenoten mee bezig zijn. Dit is misschien wel het leukste van deze functie, je bent op deze manier namelijk met elke functie wel een beetje bezig! Enkele andere taken waar je je mee bezig houdt als voorzitter is het onderhouden van contacten met externe partijen met uitzondering van de bedrijfscontacten. Je zult dan ook regelmatig om de tafel zitten met andere verenigingen, de faculteit, de vakgroep Operations en de Raad van Advies. Hierbij vertegenwoordig je de vereniging, dus is het belangrijk om vanuit strategisch oogpunt te kunnen denken.

Jan Piet: Als promotie functionaris maak ik het promotiemateriaal en begeleid ik voornamelijk de Media Committee bij het maken van verschillende aftermovies en flyers. Verder ondersteun je  waar nodig bij alle functies binnen je bestuur. Dat maakt het dat je een enorm veelzijdig takenpakket hebt, erg leuk dus! Verder kan jij je takenpakket aanvullen met dingen die jij leuk vindt op je te nemen. Zo heb ik de implementatie van de nieuwe website op me genomen waarbij er hard gewerkt wordt om dit de komende tijd te realiseren. Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor het notuleren bij vergaderingen en het plannen van verschillende evenementen. Dit brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Zo moet je natuurlijk rekening houden met (verplichte) colleges en de planningen van de andere studieverenigingen van onder andere bedrijfskunde.

Jeroen

Wat we doen in onze vrije tijd:

Jeroen: Naast het nauw samenwerken binnen het bestuur, moet je natuurlijk ook de ruimte hebben om je vrije tijd op je eigen manier in te vullen. Binnen een bestuursjaar bij TeMa krijg je hier ook meer dan genoeg de gelegenheid voor. Zelf chill ik veel met clubgenoten, huisgenoten en vrienden van thuisthuis, waarbij er af en toe uiteraard een drankje wordt genuttigd. Ook sport ik graag nog, lees ik af en toe een boek of kijk ik een serie op Netflix. In het begin van het jaar deed ik er zelfs nog een extra commissie naast, en komend half jaar ga ik ook weer een extra commissie doen. Met andere woorden, je hebt ruimte genoeg om te blijven doen wat je leuk vindt!

Jan Piet: Zoals Jeroen ook al heeft benoemd is het naast alle taken binnen het bestuur ook belangrijk om te ontspannen en daar is ook genoeg ruimte voor. Zo probeer ik drie keer per week te fitnessen bij de Aclo en voetbal ik bij Drs. Vijfje. Ook vind ik het leuk om af en toe een biertje te doen met vrienden of gewoon lekker relaxen tijdens een aflevering van een leuke serie op Netflix. Naast al het sporten en relaxen heb ik ook nog één vak en m’n bachelor scriptie geschreven het afgelopen jaar en komend half jaar staan er in totaal nog vier vakken op de planning.

Waarom we voor een bestuursjaar hebben gekozen:

Een halfjaar geleden zijn wij ingehamerd als bestuur van TeMa, met natuurlijk allerlei verwachtingen. We wilden onszelf namelijk op zowel persoonlijk als professioneel gebied ontwikkelen naast onze studie, en een bestuursjaar leek ons de perfecte invulling hiervan.

Jeroen: Doordat je erg nauw samenwerkt met allerlei verschillende persoonlijkheden ontwikkel je je sociale vaardigheden erg sterk. Een bijkomend voordeel is het feit dat je veel bedrijfscontacten opdoet in je bestuursjaar. Dit zorgt er voor dat je een beter beeld krijgt in wat jij na je studie kunt doen.

Jan Piet: Ik heb voor een bestuursjaar bij TeMa gekozen, omdat ik het belangrijk vind om ten eerste beter samen te werken met verschillende mensen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mij te ontwikkelen in het plannen van activiteiten en om daarbij rekening te houden met verschillende partijen. Daarom is de functie secretaris en promotie mij op het lijf geschreven! Elke dag leer je weer wat nieuws.

Wij kunnen beide een bestuursjaar van harte aanraden. Niet alleen doe je geweldige ervaringen op waarbij je jezelf echt ontwikkeld, het is ook gewoon een erg leuk jaar waar  je ontzettend goede vrienden aan over houdt. Daarnaast houdt je, zoals je hierboven hebt gelezen, ook tijd over voor andere activiteiten. Als je wilt kan je zelfs nog 1 of 2 vakken volgen, dat is helemaal aan jou. Ben je geïnteresseerd in één van onze functies? Kom dan vooral langs om een kopje koffie op het hok te drinken, of neem contact met ons op voor een drankje in de stad! Daarnaast kun je ook langskomen op de informatieavond op 5 maart. Wie weet word jij de nieuwe voorzitter of secretaris van TeMa!

Jan Piet


Een dag in het leven van: commissaris Intern en commissaris extern
25feb

Een dag in het leven van: commissaris Intern en commissaris extern

Een dag in het leven van: Intern en Extern Een half jaar is voorbij en het is alweer tijd om op zoek te gaan naar het TeMa Bestuur...

TeMa Board Recruitment
05feb

TeMa Board Recruitment

De zoektocht naar een nieuw TeMa Bestuur voor 2019-2020 is van start gegaan! Word jij een van onze opvolgers voor het TeMa Bestuur...

Onze partners