TeMa Online

Teijin Aramid: een passie voor aramide

  • Vereniging
  • 6 minuten (1153 woorden)

Een door innovatie gedreven bedrijf dat met verschillende soorten aramide de basis legt voor vele producten, dat is Teijin Aramid. Een bedrijf met een erg vernieuwend en afwisselend karakter, waarbij vele processen en coördinatie met leveranciers en afnemers komen kijken. Om erachter te komen hoe dit bedrijf in elkaar steekt en hoe het zit met de mogelijkheden om deel uit te maken van dit bedrijf, spraken wij met Lijnske Boogaarts.

De geschiedenis van Teijin Aramid begon in 1972 toen AkzoNobel een supersterke para-aramidevezel ontwikkelde onder de naam Twaron. Nadat de productie van Twaron in 1986 startte, werd dit merk in 2002 overgenomen door Teijin Limited, die destijds ook al op productie van aramid gefocust was. In relatief korte tijd is Teijin Aramid uitgegroeid tot een bedrijf met 1700 werknemers verspreid over locaties in heel de wereld. In Arnhem is het hoofdkantoor en de R&D-afdeling gevestigd. De productie in Nederland begint in Delfzijl, waar alle grondstoffen bij elkaar komen. Deze worden dan verder bewerkt in Emmen, waar Teijin de grootste aramide fabriek ter wereld heeft staan.

 

De term ‘aramide’ is nu al een aantal keer voorbijgekomen, maar wat is dit nu eigenlijk? De term is een afleiding van ‘aromatische polyamide’. Dit zijn synthetische vezels, maar dan met het voordeel dat ze sterker zijn en een hogere weerstand hebben tegen verschillende chemische reacties. Doordat aramide in erg veel verschillende producten wordt toegepast, is het voor de R&D-afdeling een grote uitdaging om de eigenschappen van deze vezel voor alle verschillende toepassingen optimaal te houden. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn helmen en kogelwerende vesten, banden en transportbanden, touwen en kabels, en pijpleidingen.

 

Inmiddels zijn er ook verschillende soorten aramide ontstaan binnen Teijin. Het boegbeeld is nog steeds Twaron, dat door haar unieke combinatie van veelzijdige en hoogwaardige eigenschappen toepasbaar is op allerlei producten. Daarnaast zijn er tal van andere aramiden die voor specifieke eigenschappen ontwikkeld zijn, zoals Technora dat zeer sterk is, Sulfron dat voor rubber gebruikt wordt, en Endumax, een aramide tape dat elf keer sterker is dan staal.

 

Teijin Aramid streeft ernaar de wensen van haar klant op maat te bedienen. Aangezien klanten de aramide allemaal voor verschillende doeleinden gebruiken, kun je voorstellen dat het productieproces en de supply chain van Teijin Aramid erg complex zijn. Het productieproces wordt gekenmerkt door een hoge automatiseringsgraad en wordt aangestuurd door een slim informatiesysteem, waardoor alle verschillende producten eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de productieprocessen.

Door de vele toepassingen van de producten van Teijin Aramid, heeft het vele verschillende klanten zoals overheden, bekende bedrijven als Michelin en Pirelli, maar ook allerlei minder bekende bedrijven. De supply chain splitst zich stroomafwaarts naar allerlei verschillende industrieën, waardoor het ook een uitdaging is om deze te managen.

 

Werken bij Teijin Aramid

Naast de uitdagende vraagstukken binnen de bedrijfsvoering van Teijin Aramid, staat ze ook bekend als een goede werkgever voor ondernemende en ambitieuze werknemers. Voor sommige functies is Teijin Aramid op zoek naar afstudeerders om zo een frisse kijk op het bedrijf te krijgen. Onder de werknemers staat Teijin bekend als een relaxte werkgever die tot de 25% best betalende van Nederland behoort. Naast de uitstekende arbeidsvoorwaarden is de balans tussen werk en privé ook erg goed. Het leer- en ontwikkelvermogen wordt binnen Teijin sterk gemotiveerd en men probeert altijd geprikkeld te blijven door wat de klant en de markt vraagt. Kwaliteit is hierbij belangrijk. “Bij Teijin doen we het liever 100% goed dan dat we veel sneller werken en dan maar 90% goed gaat”.

 

Het bedrijf is gedreven vanuit kennis en streeft er altijd naar om nieuwe kennis op te doen en deze eigen te maken. “We bewonderen mensen die nooit stoppen met groeien”, staat dan ook op de site van het bedrijf. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden om je als werknemer bij Teijin te blijven ontwikkelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn trainingen tijdens werktijd, opleidingsstages, persoonlijke ontwikkelingsplannen, gediplomeerde en nationaal erkende beroepsopleidingen en cursussen en trainingen in hun eigen Learning Center.

 

Opties voor studenten

Bij Teijin wil men maatschappelijk verantwoord ondernemen, zo zijn er bijvoorbeeld afspraken met afnemers van de geweven stoffen dat knipafval weer teruggeleverd en gerecycled wordt. Om zoveel mogelijk verspilling uit het productieproces te halen en zo duurzaam mogelijk te produceren, wordt bij Teijin gebruik gemaakt van KenZen wat Japans is voor: “sterk, gezond én gericht op de toekomst”. KenZen is een van de vele tools die het bedrijf gebruikt om zo lean mogelijk te werken. Daarmee kan Teijin erg interessant zijn voor studenten in het vakgebied Technologiemanagement.

 

Het is mogelijk om een traineeship van twee jaar te volgen in de vorm van een ‘international management traineeship’. Dit kan in drie verschillende richtingen, namelijk technologie, marketing & sales en financieel. Het doel is dat trainees het hele bedrijf goed leren kennen en dat ze voor een deel opdrachten in het buitenland uitvoeren. Met traineeship in de marketing en sales richting kijk je als trainee naar hoe de wereld zich ontwikkelt, wat de invloeden hiervan zijn op het bedrijf en hoe je je daarop kunt voorbereiden. De financiële richting gaat vanzelfsprekend over accountancy en controlling.

 

De richting technologie is niet alleen technologisch maar ook bedrijfskundig georiënteerd. Hierbij krijg je in twee jaar een aantal processen te zien waarbij je analyses en benchmarks gaat uitvoeren om ze te verbeteren. Doordat je op verschillende plekken in het productieproces opdrachten uitvoert, krijg je een goed totaalbeeld van het productieactiviteiten binnen Teijin Aramid. Verder volg je trainingen op het gebied van onder andere project- en leanmanagement, en komt de ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden zoals presenteren ook aan bod. In het tweede jaar van de traineeship maak je een sidestep naar een internationale omgeving die 2 tot 3 maanden duurt. Je ziet dan hoe het er aan toe gaat bij een locatie van Teijin in het buitenland. Hier wissel je kennis uit om zowel de buitenlandse als de Nederlandse locatie te verbeteren. Daarnaast zit er in hetzelfde jaar een periode van vrije ruimte waar je zelf invulling aan kunt geven, bijvoorbeeld door je kennis te verbreden met sales of logistiek. Zo leer je het hele proces kennen en krijg je een bedrijfsbreed totaaloverzicht. Tijdens dit traineeship heb je binnen het bedrijf een begeleidende mentor die jou met verschillende mensen in contact kan brengen. Daarnaast heb je ook nog dagdagelijkse begeleiding en op meer strategisch niveau coaching vanuit de directie. In totaal zijn er dus zeker drie mensen binnen het bedrijf waarmee je een kort lijntje hebt.


Naast dit traineeship zijn er nog meer openstaande vacatures te vinden op de site. Verder is het ook mogelijk om afstudeeropdrachten of een stage bij Teijin Aramid te doen. Vaak doen er zich vraagstukken voor waar ze de hulp van studenten met een frisse blik bij kunnen gebruiken. Mocht je nog meer willen weten over Teijin Aramid en de mogelijkheden bij dit bedrijf, dan kan je kijken op www.teijinaramid.com of contact opnemen met Lijnske Boogaarts via Lijnske.Boogaarts@teijinaramid.com.

 


De Media Committee stelt zich voor!
06nov

De Media Committee stelt zich voor!

Dag lieve TeMa-leden, Tijdens de borrel van oktober zijn wij geïntroduceerd als de nieuwe Media Committee van TeMa. De Media Committee...

Alumni blog - Robert van der Wielen
27jun

Alumni blog - Robert van der Wielen

Dear TeMa member, Thanks for taking the time to read this blogpost! My name is Robert van der Wielen. As a former active member of TeMa,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners