TeMa Online

Stageblog L'Oréal - Lisa de Jong

  • Vereniging
  • 4 minuten (707 woorden)

Afgelopen januari ben ik begonnen met mijn stage bij L’Oréal Benelux. Vanuit TeMa kwam de vraag of ik iets over mijn stage-ervaring wilde vertellen. Mijn naam is Lisa de Jong en vorig jaar heb ik mijn Bachelor Bedrijfskunde in de richting van Technology Management afgerond. In september ben ik begonnen aan de master Supply Chain Management. Daarnaast ben ik ook actief lid geweest bij TeMa in de Conference Committee van vorig jaar.

Ondertussen loop ik al drie maanden stage bij L’Oréal Nederland op het hoofdkantoor in Hoofddorp. Voor deze stage kan ik 15 ECTS krijgen bovenop het regulier masterprogramma. L’Oréal is niet alleen het bedrijf achter L’Oréal Paris, maar ook bekende merken als Garnier, Maybelline New York, Lancôme, La Roche Posay, Kérestase en meer onbekende merken zoals Urban Decay, NYX en House 99 vallen onder de L’Oréal Group. Achter alle 36 merken van L’Oréal zit een enorme en erg interessante supply chain, wat één van de redenen is waarom ik bij L’Oréal heb gesolliciteerd.

Ik ben onderdeel van het Supply Planning team in de Consumenten Producten Divisie, binnen het L’Oréal jargon ook wel “CPD” genoemd. Onder deze divisie vallen alle producten die onder andere aan de supermarkten en drogisterijen in Nederland en België worden geleverd. Dit team moet ervoor zorgen dat er voldoende producten in het warenhuis liggen, zodat deze geleverd kunnen worden aan klanten. Mijn stage is vrij operationeel, wat ervoor zorgt dat ik meer een functie en kleine projectjes heb dan één groot project. Hierdoor is mijn stage misschien niet heel academisch tot nu toe, maar wel erg leuk en realistisch. Voor de tweede helft van mijn stage is het de bedoeling dat ik wel meer projecten ga doen, waardoor mijn stage ook academischer zal worden.

Mijn takenpakket is vrij breed binnen het team. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het contact met het warenhuis in België. Wanneer er problemen zijn, bijvoorbeeld wanneer bepaalde producten niet kunnen worden ingeboekt, moet ik ervoor zorgen dat dit opgelost wordt. Daarnaast heb ik ook contact met de fabrieken. Het kan voorkomen dat fabrieken bijvoorbeeld maar een halve vrachtwagen kunnen vullen. Ik mag dan beslissen welke producten de vrachtwagen nog meer mee mag nemen of dat de levering uitgesteld mag worden. Naast het contact met het warenhuis en de fabrieken ben ik ook verantwoordelijk voor het rapporteren van de wekelijkse en maandelijkse service levels aan het hoofdkantoor in Parijs, moet ik uitzoeken waarom bepaalde producten zijn gecanceld, maak ik dagelijks een overzicht van de leveringsdata van producten die niet in stock zijn en ben ik verantwoordelijk voor het regelen van het transport voor sommige producten.

Een project waar ik op het moment mee bezig ben is het verhogen van de leveringsbetrouwbaarheid van de fabrieken naar het warenhuis. Het komt namelijk voor dat vrachtwagens niet op het afgesproken tijdstip aankomen. Een ander project waar ik me mee bezighoudt, is om de leveringsdata, die worden doorgegeven aan klanten, betrouwbaarder te maken. Daarnaast heb ik een collega geholpen met het maken van een nieuwe Out-of-Stock en Risk communicatie, waarmee we een groot deel van de divisie op de hoogte houden.

Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin bij L’Oréal. Mijn stage is fulltime, waardoor ik soms lange dagen maak.  Echter heb ik van het begin al veel verantwoordelijkheid en begeleiding gekregen, waardoor ik al erg veel heb geleerd. Systemen als SAP gebruik ik nu dagelijks en ook mijn Excel skills zijn aardig verbeterd.

Buiten het werk om zorgt L’Oréal ook voor leuke activiteiten. Zo zijn we een paar weken geleden bijvoorbeeld naar de Arena geweest voor een inspiratiemiddag met sprekers als Erben Wennemars en Jeroen Bijl en is er elke maand een borrel waar werknemers goedkoop producten kunnen scoren. Daarnaast wordt er ook erg veel georganiseerd voor stagiaires. Zo hebben we één keer in de twee weken een stagiaire lunch met alle 39 stagiaires, elke maand een stage uitje en wordt er “interns to interns” georganiseerd (waarbij je aan je mede-stagiair kan laten zien waarmee je je bezighoudt).

Ps. L'Oréal organiseert een buddy dag speciaal voor mannen die hier stage willen lopen.

Wanneer je vragen hebt, stuur me dan gerust een keer een berichtje!

 


Maak kennis de combi TOM & SCM
28mei

Maak kennis de combi TOM & SCM

TeMa is de studievereniging voor het Technologiemanagement profiel van de brede BSc. Bedrijfskunde, de (pre-) MSc. Supply Chain...

Alumni Blog Bernd Frericks
11apr

Alumni Blog Bernd Frericks

Beste TeMa leden. Het is nu aan mij om een blog voor jullie te schrijven. Mijn naam is Bernd Frericks en ook ik ben alumnus lid van...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners