TeMa Online

Stage Blog: Lisa Oostendorp

  • Vereniging
  • 4 minuten (863 woorden)

Hoi allemaal, mijn naam is Lisa Oostendorp. Ik ben 23 jaar en ben op dit moment bezig met mijn Master Supply Chain Management. Ik ben in februari 2018 hiermee begonnen en ben van plan om vanaf februari mijn scriptie te gaan schrijven. Ik heb de bachelor Bedrijfskunde, richting technologiemanagement gedaan en heb in 2017 mijn diploma gehaald. Tijdens mijn bachelor ben ik ook actief geweest binnen TeMa. Zo heb ik in 2015 het International Study Project naar Praag en in 2016 de Inhousetour naar Utrecht georganiseerd.

Nadat ik mijn bachelor Bedrijfskunde had gehaald, wilde ik graag wat meer ervaring opdoen voordat ik aan de Master zou gaan beginnen. Ik wist vrijwel zeker dat ik Supply Chain Management wilde gaan doen, maar had toch nog een lichte twijfel of Marketing ook niet wat voor mij zou zijn. Daarom besloot ik om een half jaar stage te gaan lopen. Ik heb deze stage buiten de RUG om gedaan, omdat ik graag alle vrijheid wilde hebben om echt het bedrijf te leren kennen. Via TeMa ben ik in contact gekomen met Wavin, die mij een stage aanbood op de Marketingafdeling. Omdat het mij een goede manier leek om te kijken of ik Marketing inderdaad interessanter zou vinden dan Supply Chain Management besloot ik om deze stage te gaan doen. Vrijwel direct na het einde van het studiejaar ben ik begonnen aan deze stage op het hoofdkantoor in Zwolle.

Wavin is een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Zwolle. Daarnaast heeft het nog Nederlandse vestigingen in Hardenberg en Dedemsvaart en zijn ze actief in meer dan 25 andere landen (Operating Companies) in Europa. Wavin levert oplossingen voor het dagelijks leven; ze houden zich bezig met een veilige distributie van drinkwater en gas, duurzaam beheer van regenwater en afvalwater, energiezuinige verwarming en koeling van gebouwen, elektro en telecom. Een vrij breed aanbod van producten dus, voornamelijk in de industriële sector. Sinds 2012 is Wavin onderdeel van de Mexichem Groep, de Latijns Amerikaanse wereldleider in leidingsystemen en petrochemische industrie. 

De Marketingafdeling op het hoofdkantoor van Wavin houdt zich vooral bezig met het bedenken en opzetten van campagnes, het organiseren van (inter)nationale evenementen en zorgen dat alle internationale vestigingen hun werk goed kunnen doen.

Ik heb een stage gelopen van vier dagen in de week in de periode van juli 2017 tot februari 2018. Ik ben bij Wavin aangenomen als stagiair om aan twee grote projecten te werken. Het eerste project was het opzetten van een klanttevredenheidsonderzoek in 14 landen. Dit deed ik in samenwerking met een externe partij. Ik was verantwoordelijk voor alle communicatie tussen de Operating Companies en dit externe bedrijf. Daarnaast moest ik helpen met het bedenken van goede vragen en het opzetten en uitsturen van de survey. Dit lijkt misschien niet heel veel werk, maar er komt toch altijd meer bij kijken dan je van tevoren had gedacht. Het was een enorm leuke uitdaging waarin ik veel geleerd heb!

Mijn tweede project was het ondersteunen van een Brand Tracker in 11 landen. Een Brand Tracker is een onderzoek om te kijken hoe het merk Wavin door klanten wordt waargenomen in vergelijking met de directe concurrentie. Ook dit was in samenwerking met een externe partij en ook hier was ik weer verantwoordelijk voor de communicatie.

Naast deze twee projecten heeft Wavin mij de mogelijkheid gegeven om echt in het Marketingteam te kunnen meedraaien. Zo ben ik tijdens mijn stage ook bezig geweest met het maken van de nieuwsbrieven. Hiervoor moest ik bij veel verschillende mensen binnen Wavin (in Nederland maar ook internationaal) informatie inwinnen over projecten, producten of andere ontwikkelingen die interessant waren om te benoemen. Ook ben ik veel bezig geweest met de implementatie van de nieuwe website, waardoor ik veel heb geleerd over de backend van websites. Ik heb webpagina’s mogen bouwen, waar informatie over producten of nieuwe campagnes op kwamen te staan. Ook plaatste ik vacatures op de site of blogs over nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast heb ik veel gewerkt met Google Analytics, om deze websites goed te kunnen monitoren. Hier heb ik ook erg veel van geleerd.

Ik ben erg tevreden over de stage bij Wavin. Ik ben erg open ontvangen en ben altijd overal bij betrokken. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd over hoe het er aan toe gaat in een bedrijf. Wij leren natuurlijk altijd uit de boeken hoe het in de theorie zou moeten gaan, maar dit verschilt nog wel eens van de werkelijkheid. Ik heb veel contacten tijdens de stage opgedaan en heb mezelf af en toe verrast. Na het einde van mijn stage in februari ben ik in maart gevraagd of ik bij Wavin wil werken als bijbaan. Dit is natuurlijk een groot compliment en dit doe ik nog steeds met veel plezier.

Ondanks dat ik de Marketingafdeling ontzettend leuk vond, heb ik toch gekozen om de Master Supply Chain Management te gaan doen. Hier ligt toch meer mijn interesse. Ik kan het iedereen aanraden om een stage te gaan doen, zodat je een beter idee krijgt van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Mocht je vragen hebben over Wavin of over een stage in het algemeen, mag je me altijd een berichtje sturen.


TeMa Board Recruitment
05feb

TeMa Board Recruitment

De zoektocht naar een nieuw TeMa Bestuur voor 2019-2020 is van start gegaan! Word jij een van onze opvolgers voor het TeMa Bestuur...

TeMa zoekt actieve leden!
28jan

TeMa zoekt actieve leden!

TeMa zoekt actieve leden! Wil jij naast je studie jezelf ontwikkelen op organisatorisch gebied? Hou jij ervan om nieuwe mensen te leren...

Onze partners