TeMa Online

Bestuursblog Voorzitter

  • Vereniging
  • 5 minuten (1088 woorden)

Hee allemaal! Dinsdag 6 februari zijn we gestart met de werving van het nieuwe TeMa bestuur voor 2018-2019. Inmiddels zijn we alweer twee weken onderweg en gedurende de wervingsperiode zullen wij jullie op de hoogte houden wat het leven als Bestuur van TeMa allemaal met zich mee brengt. In deze blog zal ik jullie dan ook vertellen hoe een week van een voorzitter eruitziet. Aankomende weken zullen ook mijn bestuursgenoten een blog gaan schrijven, waarin jullie kunnen lezen wat zij allemaal uitspoken.

 

Maandag

Deze dag begint vroeg voor mij, aangezien ik eerst nog een afspraak bij de fysio. Daarna pak ik snel de bus naar Groningen. Eenmaal op het hok start ik met het maken van de agenda voor de vergadering van vanmiddag en lees ik de notulen door. Voor de vergadering lunchen we nog even met z’n allen aan de lunchtafel en beantwoord ik nog wat mailtjes.
Na de vergadering ga ik verder met mijn To-Do’s waar een aantal aan zijn toegevoegd tijdens de vergadering. Zo moet ik onder andere collegepraatjes aanvragen, zodat we het actief lidmaatschap en het solliciteren voor het nieuwe Bestuur kunnen promoten. De notulen van de vergadering met alle voorzitters van de verenigingen op het interim zijn ook af, dus deze lees ik nog eens door om te kijken of alles goed is verwerkt.
Aan het eind van de middag ga ik nog even bezig met ons beleid, namelijk het vernieuwen van de website waar nieuwe stukjes voor moeten worden geschreven.
’s Avonds eten we met het bestuur samen en gaan we daarna door naar de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering van de EBF die nog op het programma staat. Na deze (H)ALV brengen we nog even een bezoekje aan de borrel van VESTING om daar nog wat drankjes te doen voordat ik mijn bed weer induik.

 

Dinsdag

Wanneer ik ’s ochtends weer op het hok kom, begin ik eerst met ontbijten. Ik heb vandaag verschillende dingen op het programma staan, dus maak ik voor mezelf even een To-Do lijstje voor de dag. Ik begin met het maken van de begroting voor de Actieve Leden Activiteit die ik samen met Lisa organiseer. Wanneer deze af is, stuur ik die door naar Max zodat hij het nog eens kan controleren. Daarna hebben we een foto momentje ingepland, zodat we foto’s kunnen maken voor onze bestuursblogs. Nadat deze op de Drive staan, is het bijna twaalf uur en check ik nog eens het aantal deelnemers voor de Excel cursus. Deze vallen helaas tegen en om twaalf uur geef ik aan het CIT en de vakgroep Operations door dat de cursus helaas niet door kan gaan.

Voordat we gaan lunchen, ga ik samen met Iris en Lisa nog even bezig met het filmpje waarin we de winnaars bekend maken die gedurende het halfjaar evaluaties hebben ingevuld. Weer een puntje van mijn To-Do lijst af. Hierna heb ik eventjes een uurtje niks, aangezien we elke dinsdag van 13 tot 14 uur walk-in hour hebben waar onze leden langs kunnen komen voor koffie of thee en koekjes. Dit is altijd even een gezellig uurtje, waarbij wij als Bestuur ons werk even een uurtje neerleggen.

Na het walk-in hour ga ik met Iris nog even zitten om te kijken wanneer we de TeMa Conference het beste kunnen plannen aankomend jaar. Nu ik mijn To-Do lijst voor vandaag af heb en mijn mailtjes heb beantwoord, pak ik even een momentje om bezig te gaan met mijn studie. Ik volg namelijk naast mijn bestuursjaar nog een vak per blok van mijn master.

Aan het einde van de middag, gaan we met zijn allen nog even zitten om ons bestuursweekend naar Gent te boeken. Een bestuursweekend mag natuurlijk niet missen tijdens je bestuursjaar!
Later hebben we ook nog een afspraak voor ons promotiefilmpje waar we mee bezig zijn en na een lange dag stap ik op mijn fiets naar huis.

Eenmaal thuis ga ik gezellig samen met mijn huisgenoten eten, waarna ik snel naar de ACLO fiets om nog een uurtje bodyfit te doen.

 

Woensdag
Deze dag staat aardig volgepland. Ik begin ’s ochtends met studeren en ga daarna naar mijn college van Process Improvement & Change. Wanneer ik terugkom, gaan we gezellig met zijn allen weer lunchen en bereid ik de agenda voor, aangezien we straks weer vergaderen. De vergadering duurt iets langer dan normaal, aangezien ISP steeds dichterbij komt en we daar veel over te bespreken hadden. Na de vergadering werk ik mijn To-Do’s af en stuur ik nog wat mailtjes voordat ik mijn fiets naar huis pak.
’s Avonds stond ons bestuursuitje gepland. We zijn met zijn allen gezellige uit eten geweest en hebben daarna drankjes gedaan in de stad. Dit was weer eens een hele gezellige avond waarbij je juist even buiten TeMa om met elkaar iets doet in plaats van altijd TeMa-gerelateerd.

 

Donderdag
Vandaag begon mijn ochtend veel te vroeg en ben ik behoorlijk brak. Helaas moest ik wel echt mijn bed uit, want ik had met mijn groepje afgesproken voor mijn vak dat ik volg. Echt productief ben ik deze dag niet echt en ik ben voornamelijk vandaag bezig voor mijn studie aangezien ik vanmiddag nog een belangrijke tutorial heb en er alweer deadlines aankomen. Na de tutorial snel ik naar huis om me om te kleden en daarna ga ik weer door naar het recruitment diner van FrieslandCampina. Het was echt een heel gezellige en geslaagde avond, waarbij ik veel te weten ben gekomen over het bedrijf en de traineeship.  

 

Vrijdag

’s Ochtends om 10 uur zit ik alweer op het Zernike te ontbijten. Het eerste wat ik doe is de deelnemerslijst van het recruitment diner erbij pakken en het evaluatieformulier dat ik woensdag heb gemaakt naar hen toe te sturen. Door het gebruik van de evaluatieformulieren kunnen we zien wat leden van de activiteiten vinden en wat we eventueel nog kunnen verbeteren. Nadat ik de mail verstuurd heb, neem ik wat mailtjes door en pak ik mijn agenda er nog eens bij. Ik heb voor vanmiddag nog een individueel gesprek staan voor de Intercultural Competence Training. Deze training volgens wij als Bestuur om te leren hoe je het beste kunt omgaan met internationals en wat je voor hen kan betekenen als studievereniging. Na de training ga ik met Iris nog naar een bedrijf toe om te bespreken wat eventueel de samenwerkingsmogelijkheden zijn en op het einde van de dag pak ik de bus naar thuisthuis. Het was weer een drukke maar leuke week!

 

 

 

 


Bestuursblog Secretaris & Promotie
07mrt

Bestuursblog Secretaris & Promotie

Deze week is het mijn beurt om een week uit mijn leven als bestuurder te omschrijven. Hieronder kan je lezen wat mijn taken als...

De ins en outs van de Inhousetour
20feb

De ins en outs van de Inhousetour

Met de naderende Inhousetour, die gepland staat op 8 en 9 maart, werd het tijd eens een kijkje in de keuken te nemen van de Career...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen