TeMa Online

Bestuursblog Commissaris Extern

  • Vereniging
  • 3 minuten (511 woorden)

Last but definitely not least, laat ik jullie een kijkje nemen in de keuken van Commissaris Extern! Ik hoop dat jullie na deze blog een goed beeld hebben bij de deze gevarieerde functie van het bestuur.

 

Maandag

Op maandag start ik mijn dag met een goede kop koffie en het lezen van mijn mail. Vaak ontbijten we dan ook gezellig met elkaar op het Interim. Leuk om dan aan te horen wat iedereen in het weekend heeft uitgespookt. Daarna ga ik verder met het kijken naar wat de rest van week brengt en wat ik allemaal moet voorbereiden. In de ochtend heb ik meestal een aantal belafspraken staan met bedrijven en bespreken we wat we de aankomende tijd met elkaar kunnen doen. Verder vergaderen we nog op de maandag en bespreken we wat we afgelopen tijd hebben gedaan en nog moeten doen. In de avond hebben we bestuursavond, even alleen maar gezelligheid en geen bestuurstaken!

 

Dinsdag

Op deze dinsdag hadden we met een aantal studenten een Inhousedag bij Essity. Aangezien ik die samen organiseer met het bedrijf, begeleid ik de studenten op deze dag. Dit betekent dat ik de hele dag niet op het Interim ben en langs kan bij een interessant bedrijf. Het blijft leuk om als Commissaris Extern bij veel bedrijven langs te gaan en te zien hoe alles in realiteit gaat.

 

Woensdag

Op woensdag start ik de dag met mijn mail, omdat ik daar de dag ervoor niet mee bezig kon. Later op de dag heb ik een afspraak met de voorzitter van de commissie die ik begeleid. We lopen dan even door hoe het staat met het evenement dat zij organiseren. Daarna heb ik een college van een vak dat die ik nog volg naast mijn bestuursjaar. Na het college ga ik snel door naar het centrum voor een afspraak met een bedrijf. Tijdens de afspraak maken zij kennis met TeMa en wordt verteld wat zij van dag tot dag doen.

 

Donderdag

We beginnen de donderdag met een vergadering. Hierin overleggen we tot dusver hebben gedaan en inventariseren we waar iedereen mee bezig is. Na de vergadering heb ik nog contact met recruiters voor de aankomende activiteiten die op de planning staan. Daarna ga ik langs onze website beheerder om te kijken naar onze nieuwe website. Ik houd me hier onder andere mee bezig en het is erg leuk om te zien hoe hethij eruit gaat zien. In de avond gaan we als Bestuur naar een borrel van een andere vereniging. Het is erg leuk om iedereen van het Interim dan ook weer te zien.

 

Vrijdag

Vrijdag is altijd een wat rustigere dag. Het weekend staat voor de deur, dus ik zorg dat ik alles wat ik die week moest doen nog eens bij langs ga. Ook heb ik nog een aantal contracten die ik bespreek met onze partners. Het is erg leuk om te kijken wat we verder nog voor elkaar kunnen betekenen. Aan het eind van middag sluiten soms de week nog af met een vrijmibo en kan ik lekker gaan genieten van mijn weekend.

 


TeMa on tour naar Krakow
03apr

TeMa on tour naar Krakow

Ook dit jaar zal er weer een groep studenten en twee docenten afreizen naar een Europese stad om daar verschillende bedrijven te...

Bestuursblog Commissaris Intern
23mrt

Bestuursblog Commissaris Intern

Deze week is het mijn beurt om een blog te schrijven. Al is geen week hetzelfde, toch kunnen jullie zo meer te weten komen over hoe een...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners