TeMa Online

Kandidaatsbestuur 2017/2018 stelt zich voor!

  • Vereniging
  • 10 minuten (1989 woorden)

Kandidaatsbestuur 2017/2018 stelt zich voor!

15 mei was het dan zo ver. Aan het einde van een geweldige Diës, waar lekkere cocktails zijn gemaakt en heerlijk gedineerd is, werd tijdens de borrel bekend gemaakt wie de kandidaten zouden zijn voor het negende TeMa bestuur. Klokslag twaalf uur werden alle aanwezigen verlost uit hun nieuwsgierigheid en onthulde Carmen de namen van de opvolgers van haar bestuur: Judith de Jonge, Deniz Guzel, Max Krekelberg, Lisa Foppen en Iris Mulder. Voor degenen die ze nog niet zo goed kennen zullen we ze even voorstellen en kijken we wat hun verwachtingen voor het komende jaar zijn.

Voorzitster - Judith de Jonge
De van origine uit Zweeloo afkomstige Judith zal komend jaar de voorzitter zijn van het bestuur. Ze is 20 jaar en zal dit jaar haar bachelor Bedrijfskunde afronden. Komend jaar zal ze naast haar bestuursfunctie ook nog proberen ieder blok één vak van haar master Supply Chain Management te halen.

Nadat Judith 2 jaar geleden deel had genomen aan de BOTYA (Beginning of the Year Activity) was ze eigenlijk meteen verknocht aan TeMa. “Iedereen was zo open en je voelt je daardoor ook meteen thuis tussen alle andere leden”. Direct dat jaar heeft ze ook gesolliciteerd voor  voorzitter van de PromoCie en dit jaar heeft ze zich met veel plezier ingezet als penningmeester van de IntroCie. Door het enthousiasme en de gedrevenheid van het vorige bestuur werd ze zelf ook erg enthousiast kijkt ze er erg naar uit om komend jaar het bestuur onze gezellige vereniging te mogen leiden.

In de weekenden is Judith vaak thuisthuis te vinden voor haar werk in een buffetrestaurant. Op donderdagavond heeft ze altijd ploegavond van de studentenzeilvereniging Mayday en op andere dagen houdt ze van gezelligheid en drankjes doen met vriendinnen. Hiervoor zal ze komend jaar misschien wat minder tijd hebben, maar daar komt een heleboel gezelligheid voor in de plaats! Haar lievelingsplek in Groningen is zonder twijfel het Noorderplantsoen, vooral met mooi weer is het daar heerlijk vertoeven. Ook voor een reis buiten Groningen mag je haar ook zeker wakker maken. Zo gaat ze komende zomer op reis naar Amerika waar ze heel erg naar uitkijkt en zou ze ook graag nog op reis willen naar Azië.

Voor komend bestuursjaar hoopt ze dat de vereniging net zo hecht en gezellig blijft als dat deze al is. Ze hoopt dat ze na dit jaar kan terugkijken op een geweldig jaar waarin ze veel heeft geleerd, waaraan ze veel leuke contacten heeft overgehouden en misschien zelfs haar dartskills iets verbeterd heeft.

Secretaris - Deniz Guzel
Deniz is 21 jaar en geboren en getogen in Zutphen. Volgend jaar maakt hij zijn scriptie van de bachelor International Business af en daarna wil hij in Groningen of Rotterdam een master in Supply Chain Management volgen, vandaar dat hij twee maanden geleden lid van TeMa is geworden. De ledenlijst gaat volgend jaar dus bijgehouden worden door iemand die er zelf nog niet zo lang op staat. Desalniettemin blijkt direct waarom Deniz uitermate geschikt is voor de functie secretaris: de aantekeningen bij het interview voor dit artikel werden door hem direct onder de loep genomen. ‘Adtje’ met alleen een ‘t’, ai… Overigens trekt hij deze graag, dus schroom niet om bij de volgende borrel hiervoor naar hem toe te komen.

Verder wordt hij ook heel blij van sushi. Als je goeie sushi in Groningen wilt eten, moet je volgens hem bij Imono in de Gelkingestraat zijn. Niet veel verderop kan hij ook de Wolters Wolters aanraden als je een gekke avond wilt beleven met goede mensen en technomuziek. Met een beetje geluk wordt de techno gedraaid door Deniz zelf, want om wat bij te verdienen draait hij daar soms op dinsdagnachten. Ook als faculty manager bij AthenaStudies verdient hij een centje bij. Hier regelt hij samen met twee anderen alles omtrent de bijlessen die ze verzorgen, waarbij zijn verantwoordelijkheid vooral ligt bij de promotie..

Promotie zal ook binnen het TeMa bestuur in zijn takenpakket vallen. Hij kijkt erg uit naar komend jaar en is gemotiveerd om samen de vereniging naar een hoger niveau te tillen. De uitdaging zit voor hem vooral in het managen van allerlei verschillende zaken tegelijkertijd. Hij verwacht dat de werkdruk hoog zal liggen, maar ondanks dit moet op al die verschillende zaken de aandacht blijven. Verder ervaart hij TeMa tot nu toe als een open en gezellige vereniging waarbij iedereen elkaar kent. Hij hoopt zelf ook iedereen snel beter te leren kennen en kijkt uit naar alle activiteiten die georganiseerd gaan worden. ‘’Kom dus vooral naar alle activiteiten en ook op het hok zijn jullie altijd welkom!’’

Penningmeester - Max Krekelberg
De man die volgend jaar op de centjes moet gaan letten komt uit Maarssen, is 21 jaar en heet Max. Dit jaar was Max vaak op de borrels aanwezig, gezien hij voorzitter van de FeestCie was. Daarom zal hij voor de meesten vast geen onbekend gezicht hebben. In zijn vrije tijd houdt hij van koken, met vrienden afspreken en voetballen. Dit laatste deed hij vroeger bij een vereniging, maar nu alleen nog met vrienden op een mooie zomerse dag. Als het daar te warm voor is gaat hij graag naar paviljoen Kaap Hoorn om op de vlonder te genieten van het Hoornsemeer. Verder vermaakt hij zich regelmatig bij Albertus, tijdens huisavonden of in het Fust met de bucket van de week.

Max zit momenteel in het derde jaar van Bedrijfskunde. Volgend jaar moet alleen nog zijn scriptie worden afgemaakt en eventueel nog vakken van deze periode overgedaan worden. Toen hij na het eerste jaar voor het profiel Technologiemanagement koos, gingen veel medestudenten uit zijn SSG een andere richting doen. Daarom ging hij naar een voorlichtingsmoment van TeMa tijdens een lunch om nieuwe mensen te leren kennen, dit beviel hem direct heel goed en nodigde hem uit om naar meer activiteiten te gaan. Vooral aan de borrels en de Batavierenrace heeft hij goede herinneringen.

Een half jaar geleden begon het bij hem al te kriebelen om te gaan solliciteren voor het TeMa bestuur. Toen hij het er een paar keer met verschillende mensen over had gehad wist hij zeker dat hij ervoor wou gaan. Het spreekt hem vooral aan dat het een erg gezellig en leerzaam jaar belooft te worden. Ook lijkt het hem leuk om meer praktisch bezig te zijn en vaardigheden te leren die tijdens de studie minder aan bod komen. Met een knipoog zegt hij dat de grootste uitdaging zal worden om een heel jaar met Lisa te overleven, waarmee hij vorig jaar ook al moest samenwerken in de ondersteunende commissie van de Beta Business Days. Al met al kijkt hij erg uit naar het jaar dat voor de deur staat. Je kunt altijd naar hem toe komen als er iets geregeld moet worden of gewoon voor de gezelligheid!

Commissaris Intern - Lisa Foppen
De 21-jarige Lisa zit momenteel in het tweede jaar van haar bachelor Technologiemanagement. In haar vrije tijd trekt ze veel op met huis- en clubgenoten. Ook probeert ze regelmatig te sporten in de vorm van body fit of hardlopen. Ze werkt ook nog in het Dolfinarium, al komt daar de laatste tijd weinig van. Naast TeMa is Lisa ook nog lid van Dizkartes. Ze is daar in de Keiweek lid geworden om nieuwe mensen te leren kennen, aangezien veel van haar vriendinnen in Utrecht en Amsterdam zijn gaan studeren. In de zomer is Lisa vaak te vinden in het Noorderplantsoen om te barbecuen en chillen, omdat dit praktisch haar achtertuin is. ‘Ik woon er in de buurt en in mijn eigen tuin heb ik altijd schaduw’.

Lisa is nu bijna een jaar lid bij TeMa en heeft in de PromoCie gezeten. Ze werd enthousiast om actief lid te worden door het eerste college waarin door TeMa bier en pizza werd aangeboden. ‘Dit past wel bij me’, dacht Lisa. ‘Pizza is sowieso wel iets waar je me wakker voor mag maken, voor de rest moet je me gewoon laten slapen’ lacht ze. Haar eerste jaar bij TeMa heeft ze als erg leuk ervaren. Leuke mensen, leuke borrels en gezellige activiteiten waren ook een reden om te gaan solliciteren voor het bestuur. Daarnaast vond ze de bedrijfsbezoeken ook erg interessant. Ook bij Dizkartes heeft Lisa al commissies gedaan. Ze plant haar dagen vaak vol, maar ze vindt het leuk om druk te zijn. Zo zal ze naast bestuur ook nog een paar tweedejaars vakken afronden en wellicht wat derdejaars vakken erbij gaan doen.

De voornaamste reden dat Lisa bestuur is gaan doen is dat ze het leuk vindt om iets naast haar studie te doen. Daarnaast is TeMa als vereniging erg goed bevallen en toen ze werd gevraagd werd ze vrij snel enthousiast. Ze denkt dat het bestuursjaar veel waardevolle ervaringen op zal leveren en dat het erg leerzaam zal zijn. Ook de gezelligheid is iets waar ze erg naar uit kijkt en ze hoopt dat ze er met zijn allen een fantastisch jaar van gaan maken. Wel verwacht ze dat fris je taken uit blijven voeren en vroeg opstaan na borrels een uitdaging wordt. Er mogen altijd mensen op het hok langskomen voor vragen of gewoon een gezellig praatje zegt Lisa. Over haar vaardigheden in de dartsport is ze nog ietwat terughoudend. ‘Ik ben al blij als de pijltjes in het bord komen’.

Commissaris Extern - Iris Mulder
Iris is 21 jaar en is afkomstig uit het gezellige Zwolle. Deze spontane brunette zit momenteel in het tweede jaar van haar bachelor Technologiemanagement. In september is Iris lid geworden van TeMa en heeft hier naar eigen zeggen erg veel plezier aan over gehouden. Als promotiefunctionaris van de FeestCie is ze vanzelfsprekend op de meeste activiteiten en borrels aanwezig geweest. Naast dat ze actief is bij TeMa, zit Iris ook bij Aegir. Daarnaast houdt ze van winkelen, borrelen en lekker eten. In de zomer is het Noorderplantsoen de favoriete spot van Iris. In de avonduurtjes is ze vaak te vinden in de Pintelier, haar favoriete kroeg.

Iris heeft een tijdje nagedacht of ze wel of geen bestuur wilde gaan doen bij TeMa. Haar belangrijkste overweging hierbij was het feit dat ze studievertraging op zou lopen. Uiteindelijk heeft ze toch besloten om er gewoon voor te gaan omdat ze verwacht dat een bestuursjaar het meer dan waard gaat zijn. ‘Het is een mooie aanvulling op je studie en daarnaast brengt het veel gezelligheid met zich mee’, aldus Iris. Daarnaast verwacht ze dat het een erg leerzaam jaar gaat worden waarin ze leuke dingen gaat doen met de leden en haar bestuursgenoten.

Het leukste van een jaar in het bestuur van TeMa lijkt Iris om doelen te stellen en ze hopelijk allemaal te bereiken. ‘Ik kijk daar erg naar uit! In tegenstelling tot de drukte, dat wordt denk ik minder boffen’. Iris zal naast bestuur nog een aantal tweedejaars vakken gaan afronden. De drukte acht ze als een van de uitdagingen. Daarnaast vindt ze de acquisitie een grote uitdaging. Ze geeft aan graag mooie bedrijven binnen te willen halen voor TeMa. Tot slot hoopt Iris dat er lekker veel mensen langs gaan komen op het hok want ze staat te trappelen om haar dart kunsten te tonen aan de andere leden. ‘Die skills zijn op dit moment nog niet echt aanwezig, maar ik heb een heel jaar om te oefenen dus dat komt wel goed’.

ALV 11 juli

Ondertussen zit het kandidaatsbestuur natuurlijk midden in de overdrachtsperiode en is het druk bezig met het in elkaar zetten van haar beleidsplan voor volgend verenigingsjaar. Deze zullen gepresenteerd worden op de ALV, die dit jaar voor het eerst voor de zomer al zal plaatsvinden. Ben jij ook zo benieuwd welke plannen dit nieuwe bestuur voor TeMa klaar heeft liggen? Vergeet dan vooral 11 juni niet in je agenda te noteren! De vergadering zal om 19:00 beginnen en nadat deze is afgelopen is er de gelegenheid om nog even lekker bij te kletsen voor we van onze welverdiende vakantie gaan genieten.


Alumni blog - Robert van der Wielen
27jun

Alumni blog - Robert van der Wielen

Dear TeMa member, Thanks for taking the time to read this blogpost! My name is Robert van der Wielen. As a former active member of TeMa,...

Een kijkje in de keuken van het ISP
19mei

Een kijkje in de keuken van het ISP

Een kijkje in de keuken van het ISP Voor de zesde keer sinds de oprichting van TeMa wordt het International Study Project (ISP)...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners