TeMa Online

International Blog: Gijs Boeve

  • Vereniging
  • 3 minuten (526 woorden)

Hallo lieve mensen,

Mijn naam is Gijs Boeve. Ik ben 21 jaar en ben derdejaars TM-er. Toen ik in mijn tweede jaar een keuze moest gaan maken wat ik het volgende jaar als minor zou doen, was studeren in het buitenland er een van. Het idee van een uitstapje maken vanuit mijn huidige leventje naar een totaal nieuw en verschillend leven beviel mij wel. Ik koos er daarom voor om een study abroad te doen in Indonesië.

Nu, 6 maanden verder dan de start van mijn study abroad, besef ik me dat ik een hele goede keuze heb gemaakt. Er is mij gevraagd om een stukje te schrijven hoe het is om te studeren in het buitenland. Ik kan jullie vertellen dat het echt een aanrader is. Voor de mensen die de keuze voor een minor nog moeten doen zal ik zeggen, grijp deze kans.

Het mooiste van studeren in het buitenland voor mij is de vrijheid en het leven in een totaal andere cultuur. Je hebt maar heel weinig contact uren waardoor je veel tijd hebt om leuke dingen te doen en tripjes te maken. En aangezien Indonesië super groot en divers is, vallen er genoeg tripjes te maken. Vulkanen, watervallen, rijstvelden en snorkel-, surf- en duikspots zijn er in overvloed. Lekker rondrijden op je scooter, warm weer en 2x per dag lekker goedkoop uit eten zijn ook dingen die gebruikelijk zijn in Indonesië. Orang-oetangs, dolfijnen, manta’s, komodovaranen, krokodillen, slangen en talloze andere vette dieren kun er vinden. Daarbij hoef je de Jut & Jul en de Negende Cirkel niet te missen want er zijn genoeg uitgaansgelegenheden waar je met al je internationale en Indonesische vrienden heen kunt.

Als ik puur het studeren bekijk is dit echter van een bedenkelijk niveau. Het niveau van onderwijs ligt een stuk lager dan dat wij gewend zijn in Nederland. Deels komt het ook door de cultuur van Indonesië. Leraren die een uur te laat komen, lessen die last-minute uitvallen, een schoolsysteem waarin je van alles kunt doen om het jezelf lekker makkelijk te maken. Vandaar dat je voor het studeren niet naar Indonesië moet komen. Als je echt dingen wilt leren en wilt studeren aan een top universiteit zal ik je aanraden om naar een ander land te gaan. Daarbij is het aspect ‘Technologie management’ ook niet echt aanwezig. Het is hier vooral bedrijfskunde in het algemeen en erg gericht op de basis.

Het studeren in Indonesië gaf me ook de mogelijkheid om andere landen en culturen te bezoeken. Ik heb kunnen proeven van Thailand en Maleisië en zal zeker mijn best gaan doen om de rest van Azië te bezoeken.

Al met al heb ik de tijd van mijn leven gehad Indonesië. Toen ik terug kwam was er erg weinig veranderd ten opzichte van daarvoor. TeMa was weer een paar nieuwe leden rijker maar voor de rest is het gewoon alsof het leven thuis heeft stil gestaan.

Hopelijk heb ik jullie een goede indruk gegeven van hoe het is om te studeren in het buitenland en heb ik je geënthousiasmeerd om zelf ook te kiezen voor een study abroad.

Met vriendelijke groet,

Gijs Boeve


International Blog: Eva Vertadier
18apr

International Blog: Eva Vertadier

A French Overview of Groningen Dear TeMa members, My name is Eva and it’s almost my third year studying in Groningen. I am French and I...

Een dag in het leven van: penningmeester
01mrt

Een dag in het leven van: penningmeester

Een dag in het leven van: Penningmeester Hey! Ik ben Anouk, de penningmeester van het huidige bestuur van TeMa. In deze blog zal ik het...

Onze partners