TeMa Online

Een dag in het leven van: penningmeester

  • Vereniging
  • 2 minuten (435 woorden)

Een dag in het leven van: Penningmeester

Hey! Ik ben Anouk, de penningmeester van het huidige bestuur van TeMa. In deze blog zal ik het een en ander vertellen over mijn functie en natuurlijk over mijn ervaring binnen het bestuursjaar bij TeMa.

Wat doe ik:

Als penningmeester houd ik mij bezig met alle financiële zaken van de vereniging. Ik maak verschillende financiële verslagen, houd de boekhouding op orde, verstuur de facturen naar de bedrijven en controleer de commissiebegrotingen. Als penningmeester ben ik namelijk het aanspreekpunt van de commissies wat betreft de financiële zaken. Verder heb ik als verantwoordelijkheid dat de rekeningen op tijd worden betaald en dat er verantwoordelijk wordt omgegaan met de betaalpas van de vereniging. Het is een veelzijdige functie en de werkdruk kan erg verschillen per periode. Vanzelfsprekend werk je als penningmeester veel met getallen, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Op het moment dat ik ergens niet uit kom of met een vraag blijf zitten, kan ik altijd terecht bij de KasCo of de RvA. Zij controleren de verrichtingen en ze staan er altijd voor open om advies te geven.

Wat doe ik in mijn vrije tijd:

Naast het bestuursleven, alle borrels en activiteiten, volg ik dit jaar nog enkele 3e-jaars vakken van TM en ben ik begonnen aan de minor Finance. Dit vergt wel enige moeite, maar met een goede planning is dit uiteindelijk goed te doen. Verder vind ik het heerlijk om wat baantjes te trekken in het zwembad, wat ik dan ook nog regelmatig doe. ’s Avonds vind ik het erg leuk een drankje te doen met vriendinnen in de stad en in de zomer ben ik vaak te vinden op het terras! In het weekend ga ik nog vaak langs vriendinnen van de middelbare school. Al met al, naast een bestuursjaar is er nog genoeg tijd en ruimte om je eigen ding te doen.

Waarom ik voor een bestuursjaar hebben gekozen:

Vorig jaar was ik al een actief lid bij TeMa en dit beviel me erg goed! Maar na een jaartje de borrels georganiseerd te hebben was ik wel toe aan de volgende stap. Dit heeft zich geuit in een bestuursjaar, waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. Je leert ontzettend veel over jezelf, ontwikkelt jezelf op persoonlijk vlak en je krijgt de kans om leuke activiteiten neer te zetten. Je bent met z’n vijven verantwoordelijk voor een hele vereniging en dit leek mij een uitdaging die ik graag aan wilde gaan. Het is een jaar wat ontzettend snel voorbij gaat en waarin je veel plezier beleeft samen met je bestuur, een absolute aanrader!

Anouk


International Blog: Gijs Boeve
14mrt

International Blog: Gijs Boeve

Hallo lieve mensen, Mijn naam is Gijs Boeve. Ik ben 21 jaar en ben derdejaars TM-er. Toen ik in mijn tweede jaar een keuze moest gaan...

Een dag in het leven van: commissaris Intern en commissaris extern
25feb

Een dag in het leven van: commissaris Intern en commissaris extern

Een dag in het leven van: Intern en Extern Een half jaar is voorbij en het is alweer tijd om op zoek te gaan naar het TeMa Bestuur...

Onze partners