TeMa Online

Een dag in het leven van: commissaris Intern en commissaris extern

  • Vereniging
  • 4 minuten (769 woorden)

Een dag in het leven van: Intern en Extern

Een half jaar is voorbij en het is alweer tijd om op zoek te gaan naar het TeMa Bestuur 2019-2020! In deze blog kun je lezen wat de taken en ervaringen zijn van de Intern en Extern in een bestuursjaar bij TeMa.

Wie zijn wij:

Hallo! Wij zijn Annerigt en Evert, de intern en extern van het huidige bestuur van TeMa. In deze blog zullen wij het een en ander vertellen over onze functies en natuurlijk over onze ervaringen binnen ons bestuursjaar.

Wat doen wij:

Annerigt: Als intern houd ik me bezig met het begeleiden van verschillende commissies, waarbij ik veel contact hebt met de leden binnen de vereniging. Ik heb regelmatig gesprekken met de voorzitters van de commissies zodat ik op de hoogte ben van alle relevante ontwikkelingen. Deze update licht ik toe tijdens de bestuursvergaderingen. Daarnaast voer ik de sollicitatiegesprekken samen met een ander bestuurslid voor de werving van nieuwe commissieleden. Net zoals bij de andere functies kent de functie van intern veel verschillende taken, wat ook deze functie erg leuk maakt! Samen met Jan Piet houd ik me bezig met het plannen en maken van een deel van het promotiemateriaal voor TeMa. Dit vind ik erg leuk omdat ik op deze manier ook mijn creativiteit mag gebruiken.

Evert: Het leven van de extern is voornamelijk in contact zijn met bedrijven. In het begin van het jaar plan je gesprekken in met bedrijven en zorg je ervoor dat de jaarplanning vol staat met carrière evenementen. Later in het jaar doe ik dat ook, alleen gebeurt dat in mindere mate. Vervolgens breng je gedurende het jaar de evenementen tot een goed einde. Om ervoor te zorgen dat alle afspraken helder zijn, stel ik contracten op. Dit doe ik voor zowel het bestuur als de commissies. Naast het beheren van het algemene sponsorbeleid, begeleid je namelijk ook 2 commissies die veel contact hebben met bedrijven.

Annerigt

Wat doen we in onze vrije tijd:

Annerigt: Naast alles wat komt kijken bij het besturen van de vereniging vinden we het als bestuur ook erg leuk om elke week samen te eten en een drankje te doen. Daarnaast vind ik het leuk om af en toe te fitnessen bij Aclo of een groepsles te volgens waarbij ik even lekker mijn hoofd kan leegmaken. Het eerste halfjaar van mijn studie heb ik doorgeschoven naar volgend jaar en op dit moment volg ik 2 vakken. Er is dus genoeg ruimte voor studie en ontspanning!

Evert: In mijn vrije tijd ben ik aan het studeren en het gebruikelijke riedeltje wat ik als student al deed. Zoals chillen met mijn jaarclub, vrienden van de middelbare school bezoeken en naar borrels gaan. Verder probeer ik 1x in de week te zaalvoetballen bij Vijfje, alleen lukt mij dat niet altijd. Aangezien ik een leuk en actief huis heb wil ik hen ook graag zien doordeweeks dus prik ik vaak op dinsdag een vorkje mee.

Waarom we voor een bestuursjaar hebben gekozen:

Annerigt: Ik was ontzettend toe aan een halfjaartje vrij van studie, om iets te doen wat leuk en daarnaast ook erg leerzaam is. Een bestuursjaar leek mij daarvoor de perfecte optie, ook omdat ik vorig jaar met veel plezier actief lid ben geweest van TeMa in de ISP Committee. In je bestuursjaar word je ontzettend hecht met je bestuur en leer je bijna iedereen binnen de vereniging kennen. Ik heb tot nu toe geen moment spijt gehad van mijn keuze voor een bestuursjaar. Er komt ontzettend veel gezelligheid bij kijken, je leert er heel veel van en je maakt vrienden voor het leven. In mijn ogen een perfecte combinatie! Daarom zou ik iedereen die met dezelfde gedachte zit aanraden om een bestuursjaar bij deze mooie vereniging te gaan doen.

Evert: Voordat ik begon met mijn bestuursjaar vond ik het al leuk om mij in te zetten voor TeMa. Zo heb ik twee commissies gedaan waar ik veel van heb geleerd. Tijdens deze tijd merkte ik dat ik mijn persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vond. Zo past een bestuursjaar in dit plaatje. Tijdens zo’n jaar ontwikkel je jezelf zowel op professioneel als sociaal vlak. Je hebt veel contact met andere studieverenigingen van de FEB en sociale evenementen waar je een biertje kan drinken. Verder sprak de functie commissaris extern mij het meeste aan omdat je verantwoordelijk bent voor het geld dat binnenkomt. Ook bouw je een mooi netwerk op van potentiële werkgevers waar je na het afstuderen iets aan hebt. Beide aspecten zijn voor mij belangrijk en ik kan iedereen een bestuursjaar aanraden bij TeMa die hetzelfde erover denkt.

Evert


Een dag in het leven van: penningmeester
01mrt

Een dag in het leven van: penningmeester

Een dag in het leven van: Penningmeester Hey! Ik ben Anouk, de penningmeester van het huidige bestuur van TeMa. In deze blog zal ik het...

Een dag in het leven van: voorzitter en secretaris
19feb

Een dag in het leven van: voorzitter en secretaris

Een half jaar is voorbij en het is alweer tijd om op zoek te gaan naar het TeMa Bestuur 2019-2020! In deze blog kan je lezen wat de...

Onze partners