TeMa Online

De ins en outs van de Inhousetour

  • Vereniging
  • 5 minuten (1004 woorden)

Met de naderende Inhousetour, die gepland staat op 8 en 9 maart, werd het tijd eens een kijkje in de keuken te nemen van de Career Committee. Vijf gemotiveerde commissieleden zijn namelijk al enige tijd bezig om een aantrekkelijke TeMa Inhousetour te realiseren, waarbij studenten en bedrijven de kans krijgen om een mooie indruk op elkaar achter te laten. Reden genoeg om de stand van zaken te bespreken met de voorzitter van de commissie, Martijn van Boven.

 

Kun je de Career Committee kort introduceren?

Uiteraard. De Career Committee is de commissie die toewerkt naar hét evenement waar we het allemaal voor doen: de Inhousetour. We zijn ongeveer 8 tot 12 uur per week bezig met de organisatie hiervan, afhankelijk van de periode en functie. De eerste drie maanden bestonden vooral uit heel veel contacten leggen met bedrijven (ongeveer 250). Na deze periode werd het steeds concreter en zijn we bezig gegaan met meer operationele zaken.

 

Hoe moeten wij ons die verdeling in taken dan voor ons zien?

De Career Committee bestaat uit vijf leden die elk hun eigen taken hebben, maar uiteindelijk allemaal naar hetzelfde doel toe werken: een zo mooi en interessant mogelijke Inhousetour neerzetten voor de leden van TeMa. Tijdens de acquisitiefase, de eerste drie maanden, heeft iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid over de gelegde contacten en het vervolg daarvan. Soms heb je een goede week waarin een aantal bedrijven interesse tonen, maar af en toe heb je ook dagen dat je alleen maar “Nee, sorry geen interesse.” te horen krijgt. Gelukkig waren de gezamenlijke belmomenten altijd erg gezellig waardoor iedereen gemotiveerd bleef om door te pakken.

Naast de acquisitie, wat elk lid van de commissie dus doet, zijn er natuurlijk ook functiespecifieke taken. Zo is de secretaris verantwoordelijk voor de notulen van onze vergaderingen en alle promotionele activiteiten om deelnemers te informeren en te werven voor het evenement. De penningmeester waakt over het geld en zorgt dat er niet meer wordt uitgegeven dan dat er binnen komt. Bovendien is hij verantwoordelijk voor het transport en verblijf gedurende het evenement. Zoals ik net vertelde is de volledige commissie eerst bezig met het acquireren van interessante bedrijven. Wanneer de bedrijven echter hebben laten blijken dat ze daadwerkelijk mee willen doen met de Inhousetour, wordt het contact overgedragen aan de twee functionarissen dagcoördinatie & acquisitie. Vanaf dat moment wordt het programma vastgesteld en zullen zij het aanspreekpunt zijn voor de deelnemende bedrijven. Tenslotte heb ik als voorzitter de verantwoordelijkheid al deze losse werkzaamheden te overzien en in goede banen te leiden.

 

Oke duidelijk. En wat houdt de Inhousetour exact in?

Heel veel gezelligheid met een serieuze carrière tint. De Inhousetour is een tweedaags evenement dat dit jaar plaatsvindt op 8 en 9 maart, waarin vier bedrijven worden bezocht door de deelnemende studenten. Deze bedrijven hebben allemaal een raakvlak met de studies die TeMa vertegenwoordigd. Tijdens de bezoeken worden bedrijfspresentaties gegeven, vertellen jonge werknemers over hun ervaringen, en krijgen we rondleidingen door het bedrijf. Vaak wordt een bezoek afgesloten met een lunch of borrel waardoor je dus op een laagdrempelige manier in contact kunt komen met werknemers van de bedrijven. Naast dit carrièregerichte deel is het natuurlijk ook vooral heel gezellig met iedereen. We overnachten donderdag bij het Vondelpark waardoor we op kruipafstand van alle kroegen zitten. Op vrijdagavond hebben we een afterparty op de planning staan, maar dat blijft nog even geheim.

 

Klinkt heel goed allemaal. Hoe gaat het nu dan met de voorbereidingen?

De voorbereidingen gaan tot nu toe volledig volgens plan. Alle bedrijven zijn bekend en hebben samen met ons een interessant programma samengesteld. We zijn nu vooral bezig met de promotionele activiteiten waar jullie ongetwijfeld iets van hebben meegekregen. Toby, onze mascotte, helpt ons daar ook enorm bij. De inschrijvingen lopen eigenlijk beter dan verwacht, dus dat is ook super om te zien. Verder zijn er nu heel veel kleine operationele taken waar we ons op focussen.

 

En wat staat ons te wachten als we meegaan op 8 en 9 maart?

Nou, we vertrekken donderdagochtend naar Enschede waar we een bezoek brengen aan CapeGroep. Dat is een consultancy bedrijf waar we een case gaan maken voor een logistieke dienstverlener. Na de lunch vertrekken we naar Airbus in Leiden. Hier krijgen we een rondleiding door de productiefaciliteit waar geavanceerde technologieën voor de ruimtevaart worden geproduceerd en krijgen we presentaties van trainees over hun projecten en ervaringen binnen Airbus. Daarna krijgen we een case voorgeschoteld van een actueel project bij Airbus. Na de borrel bij Airbus vertrekken we naar Amsterdam waar we gaan dineren en stappen. We overnachten echt in hartje centrum, dus we kunnen zo hoepla ons bed in rollen. Op vrijdag vertrekken we vol goede moed naar Tata Steel waar we presentaties en een rondleiding krijgen over het enorme terrein in IJmuiden. Na de lunch met trainees gaan we naar het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Hier krijgen we een presentatie van de Supply Chain Manager en uiteraard een rondleiding door het 35.000 vierkante meter grote warehouse. Ook daar sluiten we af met een borrel met werknemers van Wehkamp. Van Zwolle gaan we dan weer naar het mooie Groningen. Hier is voor de liefhebbers nog een afterparty georganiseerd inclusief eten en een borrel.

 

Je weet ons in elk geval wel enthousiast te maken! Maar zou je kunnen vertellen waarom andere mensen zich zouden moeten aanmelden?

Voor maar 25 euro krijg je een compleet verzorgde all-inclusive tour (vervoer, overnachting, lunches en diners). Je krijgt een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij grote internationale bedrijven en in contact te komen met deze bedrijven die interessante carrièremogelijkheden bieden. Daarnaast is het supergezellig om met z’n allen samen te reizen, cases op te lossen, te eten en te drinken. Tot slot: we hebben een mooie winactie van Domino’s die een zogenaamde “pizzaparty” verloot onder de eerste 15 aanmeldingen, plus gratis pizza’s onder alle deelnemers. Hoe nice is dat! Dus meld je vooral tot en met 25 februari aan via deze link en upload je anonieme CV!


Bestuursblog Voorzitter
23feb

Bestuursblog Voorzitter

Hee allemaal! Dinsdag 6 februari zijn we gestart met de werving van het nieuwe TeMa bestuur voor 2018-2019. Inmiddels zijn we alweer...

Sfeerverslag TeMa Conference
16jan

Sfeerverslag TeMa Conference

Woensdag 22 november 2017 vond één van onze grootste evenementen plaats. Dit jaar in een geheel nieuw jasje en onder een andere naam,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners