TeMa Online

Bestuursblog Secretaris & Promotie

  • Vereniging
  • 3 minuten (664 woorden)

Deze week is het mijn beurt om een week uit mijn leven als bestuurder te omschrijven. Hieronder kan je lezen wat mijn taken als secretaris en promotiefunctionaris inhouden, maar ook wat ik ernaast nog doe.

 

Maandag

Mijn wekker gaat om 9:00 uur en ik maak mij klaar voor een nieuwe week. Wij als Bestuur hebben aan het begin van het jaar afgesproken elke dag ongeveer om 10:00 uur op het hok te zijn, maar dit is voor ieder bestuur aan hen om te bepalen. Eenmaal op ons bestuurshok aangekomen, begin ik de dag met een lekker (gratis) kopje koffie om alles een beetje op gang te krijgen. Als promotiefunctionaris begin ik de dag vrijwel standaard met het openen van de promotieplanning om te kijken wat er voor deze dag op de planning staat. Voor vandaag staat er een Facebook post omtrent de commissie werving op de planning, dus ik ga aan de slag met het schrijven van een leuk en pakkend tekstje. Nadat dit gecheckt is door mijn bestuursgenoten, wordt het gepubliceerd. De rest van de dag ben ik mijn to-do’s aan het afwerken, dit kan gaan van een welkomstmail schrijven voor nieuwe TeMa-leden tot foto’s op de website plaatsen.

 

Dinsdag

Mijn dag begint met het posten van een artikel van de Media Committee. Als secretaris begeleid ik deze commissie met het maken van hun artikelen en andere bezigheden. Samen met wat andere bestuursgenoten checken we alles en publiceren we het vervolgens op de website. Ik heb ook het contact met de websitebeheerder en er zijn een aantal dingen die ik tegen ben gekomen de laatste tijd, dus stel ik een mailtje op om deze punten aan te kaarten. Vervolgens ga ik na de lunch bezig met wat andere to-do’s. ’s Avonds heb ik huisavond en geniet ik van een lekkere maaltijd en een biertje.

 

Woensdag

Ik heb deze dag geblokt om de notulen van de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering ((H)ALV) uit te typen. Ik heb de (H)ALV opgenomen en deze moet uitgetypt worden. Dit is een van de minder leuke klusjes, maar ook dit moet gebeuren. Om 14:00 uur hebben we een vergadering, dus ik ga deze voorbereiden door de notulen te lezen van de vorige keer.

Ook ben ik verantwoordelijk voor het notuleren van de vergaderingen, dus ik begin met het opschrijven van mijn mailtjes zodat die tijdens de vergadering kunnen worden verwerkt.

Ook print ik de agenda voor mijn bestuursgenoten en haal ik de sleutel voor het hokje. Na de vergadering fatsoeneer ik de notulen als dat nodig is en ga ik ervandoor. In de avond heb ik een secretaris uitje met alle secretarissen van het alle andere verenigingen van onze faculteit. Dit was een zeer geslaagde avond waar we lekkere speciaalbiertjes hebben gedronken in de Oblomov.

 

Donderdag

Iets later dan 10:00 uur verschijn ik op het bestuurshok. Als secretaris moet ik ook een kort verslag schrijven van activiteiten die hebben plaatsgevonden en niet zijn georganiseerd door een commissie. In zo’n verslag staat kort wat er georganiseerd is, hoeveel deelnemers er waren en wordt er een korte sfeerimpressie gegeven. Dit is nodig voor het archief en voor CUOS. Deze organisatie bepaalt op basis van de georganiseerde activiteiten de bestuursbeurs die de bestuursleden krijgen. Vervolgens publiceer ik alle promo wat voor die dag online moet en ga ik naar huis. ’s Avonds gaan we gezellig eten met de Activity Committee en gaan we naar de MARUG borrel waar de nieuwe voorzitter zal worden bekend gemaakt. Spannend!

 

Vrijdag

Vrijdagen zijn meestal wat relaxter dan normaal. Iedereen is redelijk brak en ik merk dat alles wat langzamer gaat dan normaal. We ontbijten gezellig met zijn allen en bespreken de avond. Hierna is het toch even tijd voor serieuze zaken, want ook vandaag moeten er dingen gebeuren. Ik ga even bezig met het leren van Google Adwords en verwerk wat to-do’s. Daarna ga ik naar huis. Het was een geslaagde week.


Bestuursblog Penningmeester
16mrt

Bestuursblog Penningmeester

Maandag De maandag begint voor mij meestal om 09:00. Dan maak ik me klaar om naar het hok te gaan zodat ik daar netjes om 10:00 ben. Het...

Bestuursblog Voorzitter
23feb

Bestuursblog Voorzitter

Hee allemaal! Dinsdag 6 februari zijn we gestart met de werving van het nieuwe TeMa bestuur voor 2018-2019. Inmiddels zijn we alweer...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners