TeMa Online

Bestuursblog Commissaris Extern

  • Vereniging
  • 4 minuten (798 woorden)

Hi iedereen!

Last but not least, hierbij ook mijn blog. Of je nu nadenkt om te solliciteren voor een functie in het TeMa Bestuur ‘17 - ‘18 of graag wilt weten waar de commissaris externe relaties zich mee bezig houdt, lees dan vooral verder! Voor deze blog heb ik bijgehouden waar ik zoal mee bezig ben gedurende de week. Het was deze week een volle week, zoals je kunt lezen.

Maandag
‘s Ochtends begin ik mijn dag met het bijwerken van mijn mail, wat voornamelijk bestaat uit mailcontact met TeMa Alumni over de komende Netwerkactiviteit. Vervolgens ik met mijn bestuursgenoten. Zo hebben we even tijd om bij te praten over wat we het afgelopen weekend allemaal gedaan hebben. ‘s Middags geef ik de Symposiumcommissie een acquisitie training om ze goed voor te bereiden op de komende tijd, waarin ze met veel verschillende bedrijven zullen spreken. Daarna vindt hun eerste vergadering plaats, hierbij ben ik ook aanwezig om ze bij te staan met de start van hun commissie-jaar. Samen met Kevin ga ik in het begin van de avond naar de Algemene Leden Vergadering van Risk, tijdens de ledenvergaderingen van andere verenigingen proberen we leuke nieuwe ideeën op te doen die ook voor TeMa waardevol kunnen zijn. ‘s Avonds vindt de TeMa Maandelijkse Borrel plaats waar ik tot in de vroege uurtjes met leden op stap ga.

Dinsdag
De dinsdag begint iets later dan gewoonlijk, want na een TeMa borrel is het toch altijd lastig om vroeg uit bed te komen. Eenmaal op het hok aangekomen bereid ik mij voor op de vergadering die ‘s middags plaats gaat vinden. Samen met het bestuur bespreken ik de gang van zaken en beginnen we de vergadering zoals altijd met ons ‘dieptepuntje en hoogtepuntje’. Aan het eind van de middag ga ik nog naar een college, want ook dat moet gebeuren, maar doordat TeMa een parttime bestuur is, is het mogelijk om het te combineren met je studie. Ook in de avond hebben we nog wat op het programma. Eerst lopen we met zijn allen mee met de Batavierenrace training, de conditie valt gelukkig nog mee na een jaartje vol constitutieborrels en socials. Daarna was het tijd voor een gezellige avond met de RedacCie.

Woensdag
Mijn woensdag bestaat uit verschillende afspraken. Ik heb bijvoorbeeld afgesproken met een leuke start-up die zich bezighoudt met het creëren van een carrière profiel om beter te kunnen zien welke bedrijfscultuur bij je past. Ook zit ik samen met de voorzitter van de Carrière commissie over de Inhousetour en evalueren we samen het evenement. ‘s Avonds is het tijd voor een avondje zonder TeMa en eet ik samen met mijn club.

Donderdag
In de ochtend word ik samen met Carmen ontvangen bij een van onze samenwerkingspartners om te spreken over de samenwerking. We hebben het over welke mogelijkheden er nog meer zijn en spreken over activiteiten die we samen zouden kunnen organiseren. Niet alleen voor studenten die op zoek zijn naar een baan, maar ook voor studenten die nog op zoek zijn naar hun profiel organiseert TeMa activiteiten. ‘s Middags zitten Carmen en ik namelijk om tafel met twee enthousiaste studentmedewerkers van Scania die ons gaan helpen met de organisatie van het Pick Your Profile evenement. Dit is een belangrijk evenement voor de studenten om in aanraking te komen met de track TM en met TeMa. Na onze bestuursvergadering en een Bata training is het tijd voor een avondje lekker niks doen en op tijd op bed.

Vrijdag
Op vrijdag is het vaak een wat rustigere dag en ben ik meestal bezig met het versturen en beantwoorden van mails. Ook heb ik dan wat meer tijd om me rustig bezig te houden met de to do’s die nog gedaan moeten worden. Deze middag drink ik nog met één van onze partners een kop koffie in Groningen en bespreken we op welke manier het bedrijf meer onder de aandacht van onze studenten kan komen en wat we samen zouden kunnen organiseren. Gelukkig zit mijn dag er vandaag op tijd op en kan ik genieten van het weekend!

In het weekend heb ik bijna altijd tijd om mijn vriendinnen van thuis te zien, leuke dingen te doen met clubgenoten, mijn ouders te zien of te studeren. Maar soms ook even een weekendje helemaal niks. Dit weekend heb ik eerst gestudeerd en ‘s middags aan een hardloopwedstrijd meegedaan met mijn ouders. ‘s Avonds heb ik een 21 diner gehad van mijn huisgenoot.

Ik hoop dat ik in deze blog jullie een goede impressie heb kunnen geven van de functie als extern. Natuurlijk kan ik nog veel meer vertellen over hoe het is om een jaar plaats te nemen in het TeMa-bestuur. Mocht je meer willen horen kun je me altijd berichten om een kop koffie te drinken!


International blog Valeria Olshevska
05mei

International blog Valeria Olshevska

Hi everyone, My name is Valeria Olshevska, and currently I am almost at the end of my Masters in Technology and Operations Management...

Bestuursblog Commissaris Intern
21apr

Bestuursblog Commissaris Intern

Bestuursblog Commissaris Intern De functie Commissaris Intern is de mooiste functie die een bestuur kan hebben. Je hebt dan ook geluk...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen