TeMa Online

Bestuursblog Commissaris Intern

  • Vereniging
  • 3 minuten (612 woorden)

Deze week is het mijn beurt om een blog te schrijven. Al is geen week hetzelfde, toch kunnen jullie zo meer te weten komen over hoe een week als Commissaris Intern eruit ziet!

Maandag

Ik begin de week door met het hele Bestuur te ontbijten op het Interim en gezellig bij te praten over het weekend. Na het ontbijt begin ik met een aantal to-do’s, lees en beantwoord ik wat mailtjes en plan ik sollicitatiegesprekken in voor de nieuwe commissies. In de middag hebben we een bestuursvergadering. We vergaderen meestal twee keer per week waarin we zowel strategische als operationele zaken bespreken. Na de vergadering ga ik naar huis om boodschappen te doen. Maandag hebben we vaak bestuursavond en ook deze maandag is het weer een gezellige avond.

Dinsdag

Dinsdag begin ik de dag met een afspraak met de voorzitter van de International Committee waarin we de aankomende activiteit bespreken. Ik heb regelmatig update gesprekken met voorzitters van de commissies om de vorderingen te bespreken en hier feedback op te geven. Daarna leg ik even mijn spullen aan de kant voor het walk-in hour. We hebben een keer per week een uurtje waarin de leden welkom zijn op ons hok. Het is weer een gezellige drukte. Na het walk-in hour analyseer ik de enquête die is afgenomen onder alle actieve leden; deze wordt namelijk volgende week besproken. Om 15.00 uur haast ik mij naar het college van Juridische Aspecten. Naast mijn bestuurstaken probeer ik elk blok in ieder geval nog één vak te halen van mijn Bachelor. Na deze drukke dag pak ik snel mijn fiets naar huis voor huisavond.

Woensdag

Woensdag beginnen we door met z’n allen te ontbijten. Na het ontbijt help ik een lid van de Career Committee met het programmaboekje voor de Inhousetour. Omdat ik zelf al meerdere boekjes in InDesign heb gemaakt, help ik hen hiermee. In de middag heb ik nog een hoorcollege en werkcollege van Juridische Aspecten en hiertussen probeer ik nog even te studeren.

Donderdag

Donderdag begin ik de dag met een vergadering met de ISP Committee en de docenten die mee gaan met ISP. We bespreken de studieopdracht en krijgen feedback van de docenten. Daarna bereid ik mij voor op de bestuursvergadering. De tweede vergadering van de week bespreken we onder andere altijd alle lopende commissies. Ik geef het Bestuur een update over hoe het ervoor staat en wat er binnen de commissies speelt. Na de vergadering bereid ik alle sollicitatiegesprekken die ik morgen heb voor. ’s Avonds ga ik naar Iris waar we met het Bestuur en de Activity Committee eten. We proberen dit jaar met alle commissies samen te eten om ze beter te leren kennen. Na wat biertjes gaan we door naar de MARUG borrel, waar de nieuwe voorzitter bekend wordt gemaakt.

Vrijdag

Vrijdag begin ik de dag met sollicitatiegesprekken voor de Conference Committee en de Introduction Committee. Als Commissaris Intern is het mijn taak om deze gesprekken voor te bereiden en te voeren. Tijdens de gesprekken zit er altijd iemand van het Bestuur naast mij, zodat zij mee kunnen denken en ook input kunnen leveren aan het gesprek. Na de sollicitatiegesprekken lunch ik snel en ga ik door naar een workshop van NextGen. We hebben bij Baxbier een workshop bierbrouwen, waar we tijdens de activiteit het bedrijf beter leren kennen. Ik vind het erg gaaf dat je tijdens je bestuursjaar de kans krijgt om regelmatig mee te gaan met dit soort activiteiten. Na de workshop ga ik snel verder om gezellig met oud-internen van TeMa te eten en biertjes te drinken! We eindigen in de stad, het was een erg leuke avond.


Bestuursblog Commissaris Extern
30mrt

Bestuursblog Commissaris Extern

Last but definitely not least, laat ik jullie een kijkje nemen in de keuken van Commissaris Extern! Ik hoop dat jullie na deze blog een...

Bestuursblog Penningmeester
16mrt

Bestuursblog Penningmeester

Maandag De maandag begint voor mij meestal om 09:00. Dan maak ik me klaar om naar het hok te gaan zodat ik daar netjes om 10:00 ben. Het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze partners