Inhousetour

Op 8 en 9 maart 2018 heeft de Career Committee de jaarlijkse TeMa Inhousetour georganiseerd. Afgelopen editie hebben we Cape Group, Airbus, Tata Steel en Wehkamp bezocht. Bij deze bedrijven hebben we interessante cases behandeld, presentaties gezien en rondleidingen gehad binnen de bedrijven. Hieronder volgt een korte toelichting per bedrijf.

Cape Groep vormt met haar team de basis voor operatie in de logistiek en supply chain, in de bouw en in het domein van de digitale transformatie. Met hun dienstverlening worden relaties volledig ontzorgd op het gebied van digitale transformatie met softwareontwikkeling, integraties, business intelligence en cloud computing.

Airbus is een internationale pionier in de luchtvaartindustrie. Ze zijn toonaangevend in het ontwerpen, produceren en leveren van lucht- en ruimtevaart producten, -diensten en -oplossingen aan klanten op een wereldwijde schaal. Hun doel is een beter verbonden, veiligere en meer welvarende wereld.

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Tata Steel richt zich onder andere op een verantwoorde manier van staalproductie, wat enkel mogelijk is vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

Wehkamp is met 450.000 bezoekers per dag, twee miljoen vaste klanten en acht miljoen verzonden pakketten per jaar specialist op het gebied van online winkelen. Een groot deel van deze pakketten wordt vanuit het Logistiek Service Centrum in Zwolle verzonden naar haar klanten. Wehkamp claimt dat het Logistiek Service Centrum in Zwolle het grootste distributiecentrum ter wereld voor online retail. Dit distributiecentrum zal tijdens de Inhousetour bezocht worden.

Op 8 maart heeft er een bezoek aan Cape Groep (Enschede) en Airbus (Leiden) plaatsgevonden. De nacht van 8 op 9 maart verbleven we in Amsterdam. Het hotel is in de buurt van het Leidseplein zodat er dankbaar gebruik kon worden gemaakt van de uitgaansgelegenheden in deze regio. Op 9 maart zijn Tata Steel (IJmuiden) Wehkamp (Zwolle) bezocht en vervolgens zijn we weer terug naar Groningen gegaan om zo deze fantastische Inhousetour af te sluiten.

Onze partners