Batavierenrace

Batavierenrace 2017

Op vrijdag 28 tot en met zondag 30 april vond de jaarlijkse Batavierenrace plaats. Deze hardloopestafette werd voor TeMa georganiseerd door de Activiteitencommissie. Het was dit jaar een speciale editie: de 45ste.

Zoals ieder jaar wordt er hardgelopen van Nijmegen naar Enschede. Het totale evenement bestond uit 25 etappes die werden gelopen door een nachtploeg, ochtendploeg en een middagploeg. Iedere ploeg liep 8 of 9 etappes. In totaal moest er 175 km gelopen worden.
Op vrijdag zijn alle deelnemers vertrokken richting de campus van de Universiteit Twente, waar tevens de kampeerplek was. Na het opzetten van de tenten, was de nachtploeg met bussen richting Nijmegen vertrokken om daar te beginnen aan de race.
In de vroege morgen van zaterdag was het dan de beurt aan de ochtendploeg, zij namen het `hesje` over van de nachtploeg. De ochtendploeg liep tot Barchem. Vanuit Barchem was het tot slot de beurt aan de middagploeg om het laatste deel van de race te lopen. De finish was op de atletiekbaan van de UT.
Op zaterdagavond was er een groot eindfeest en werden de prijzen uitgereikt.
Zondagochtend was het uiteindelijk tijd om de tenten af te breken, de kampeerplek op te ruimen en alle spullen weer terug naar Groningen te brengen. Rond 11 uur zat iedereen weer in de trein terug naar Groningen.
TeMa Groningen is gefinisht op een mooie 89ste plaats! 

TeMa is bij de 44e editie van de Batavierenrace afgereisd met 30 studenten om te strijden over 175 km. Er is een fantastische 68e plek behaald. Zowel deelnemers als de supporteres hebben gezorgd voor een fantastisch weekend!

Onze partners